Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prostoru na zlepšení je ažaž. Chci se zase o kousek posunout, řekla před sezonou Ledecká

Po třech letech rozjede Ester Ledecká sjezdařskou sezonu při prologu v Söldenu. Na rakouském ledovci začne Světový pohár tradičním obřím slalomem o nadcházejícím víkendu a česká hvězda se na start moc těší.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Oryk HAIST

"Stejně jako každý rok, jako malé děcko," pronesla s úsměvem olympijská šampionka v superobřím slalomu z Pchjongčchangu.

Na náročném svahu Rettenbach jela mezi elitou v roce 2017 a s vysokým číslem 66 obsadila předposlední 53. místo. "Už před těmi třemi roky to byl skvělý zážitek a hrozně se těším. Myslím, že to bude skvělý závod, protože ten kopec je nádherný," pokračovala vítězka loňského sjezdu SP v kanadském Lake Louise.

Se sjezdařským koučem Tomášem Bankem a s realizačním týmem neabsolvovali kvůli koronaviru rychlostní kemp v Chile. Techniku proto pilovali na evropských ledovcích. "Prostoru na zlepšení je tam ažaž. Budeme mít co dělat ještě několik let. Pracujeme na tom každý den. Věřím, že se to brzy ukáže," pronesla Ledecká, která bude znovu kombinovat lyže se snowboardem.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká se těší jako malé děcko, sezonu začne v Söldenu

Mezi favoritkami

Do loňské sezony vstupovala jako olympijská vítězka a vyšla z ní jako druhá nejlepší sjezdařka a desátá v celkovém hodnocení Světového poháru.

I proto už se zařadila mezi favoritky. "Je strašně vtipné to takhle slyšet. Já o sobě takhle vůbec nepřemýšlím, protože se koukám hlavně dopředu. Minulá sezona byla fantastická a doufám, že se v té nové zase o kousek posunu," uvedla pětadvacetiletá Ledecká.

Nadcházející sezona má vrchol v podobě mistrovství světa. O medaile by se mělo bojovat v únoru v italské Cortině d'Ampezzo. Cíle Ledecké před zimou jsou jasně dané a stálé. "Zase se o kousek posunout. To je odpověď, kterou si můžete kopírovat, protože tohle budu říkat před každou sezonou," zakončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články