Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Počasí v Alpách úřaduje. Ledecká a spol. musí oželet sjezd ve Francii, muži v Itálii

Předpovědi o změně počasí v Alpách se začínají naplňovat. Kvůli zhoršené viditelnosti způsobené sněžením, deštěm a mlhou byl zrušen třetí sjezd sezony Světového poháru mužů v italské Val Gardeně. Nový sníh zase neumožnil start sjezdu lyžařek ve francouzském Val d'Isere s Ester Ledeckou. Sjezdařky dostanou novou šanci v neděli, kdy se měla podle původního plánu jet kombinace. Mužský závod by se mohl uskutečnit příští týden v Bormiu, kde je na programu další sjezd a poté kombinace. Případný náhradní závod by se jel v pátek 27. prosince.

Val Gardena zahalené do oblaků
zdroj: Reuters

"Hodně sněží, i když se nám to trochu trhá a viditelnost je lepší," popsal dopolední situaci ve Val d’Isere trenér Ledecké Tomáš Bank. Pořadatelům věřil, že trať dokážou připravit. "V silách organizátorů to je… kdyby přestalo sněžit," dodal Bank.

Jenže počasí se neumoudřilo, a tak po prohlídce tratě musely lyžařky start oželet.

Ledecká měla závod v Savojských Alpách absolvovat s červeným číslem vedoucí ženy hodnocení disciplíny, které si vybojovala díky vítězství a čtvrtému místu v úvodních sjezdech sezony v Lake Louise. V jediném oficiálním tréninku ve Val d'Isere zajela dvojnásobná olympijská vítězka ve čtvrtek čtvrtý čas.

Je nám líto, video expirovalo.
Proč se odkládá sjezd ve Val d'Isere

Ve Val Gardeně "odpískali" sjezd už ráno

FIS se ještě ráno snažila sjezd mužů v Itálii zachránit zkrácením a startem z úrovně super-G, kvůli předpovědi neslibující zlepšení počasí ho ale nakonec odvolala.

S počasím měli ve Val Gardeně problémy už během pátečního superobřího slalomu, jenž byl několikrát přerušen, trval více než tři hodiny a ani ho nestihli odjet všichni přihlášení závodníci.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články