Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pinturault oslavil ve slalomu ve Val d'Isere druhou výhru

Val d'Isere (Francie) - Francouzský lyžař Alexis Pinturault vyhrál ve Val d'Isere poprvé v kariéře klasický slalom světového poháru. Druhého Felixe Neureuthera z Německa porazil na domácí půdě v těžkých podmínkách za umělého osvětlení o 50 setin a připsal si druhé vítězství v kariéře.

Třetí skončil Rakušan Marcel Hirscher, jenž po třech chybách na trati neudržel vedení z prvního kola. "Nebylo to snadné. Špatná viditelnost, špatná trať, špatná jízda. Třetí místo je ale pozitivní, na to si nemohu stěžovat," řekl po závodě úřadující vítěz SP.

Jednadvacetiletý Pinturault, jemuž po úvodním kole patřilo šesté místo, předvedl ve druhé jízdě nejrychlejší čas. Na nejvyšším stupni stál ve světovém poháru dosud pouze jednou, když vyhrál únorový paralelní slalom v Moskvě.

Zabojoval i vítěz úvodního slalomu sezony z Levi Andre Myhrer. Švédský obhájce malého globu za slalom se posunul z dvanácté na čtvrtou příčku. Čeští závodníci do druhého kola nepostoupili. Kryštof Krýzl, jenž startoval s číslem 27, udělal v horní pasáži chybu a zajel až 44. čas. Filip Trejbal skončil na 40. místě, Martin Vráblík jízdu nedokončil.

Závod zkomplikovalo počasí, neboť v posledních dnech v regionu napadly dva metry čerstvého sněhu. Nakonec slalom zachránilo odložení startu prvního kola o čtyři hodiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články