Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Obří slalom v Söldenu opanoval Ligety

Sölden (Rakousko) – Stejně jako v předchozích dvou letech i na prahu nové sezony zvítězil v úvodním obřím slalomu světového poháru Ted Ligety. Druhého Alexise Pinturaulta z Francie porazil o 79 setin a úspěšně vykročil za obhajobou malého glóbu za triumf v hodnocení disciplíny. Na třetím místě skončil s odstupem 1,02 sekundy celkový vítěz světového poháru Marcel Hirscher z Rakouska. Jediný český reprezentant na startu Ondřej Bank nedokončil první kolo. 

Ted Ligety v Söldenu
zdroj: ČTK/AP

"Je těžké popsat, jak je tenhle závod důležitý, protože teď nás čeká pětitýdenní pauza," řekl Ligety. "Ale potvrdil jsem si, že mám formu, a dostal ostatní kluky trochu pod tlak. Jsem rád, protože jsem byl na startu docela nervózní," dodal devětadvacetiletý mistr světa.

Jeho krajan Bode Miller při návratu po dvacetiměsíční pauze dojel na 19. příčce. "Vůbec nejsem spokojený, protože jsem doufal ve víc. Myslím, že můžu jezdit mnohem líp," poznamenal dvojnásobný vítěz světového poháru.

Pro Banka v den jeho 33. narozenin skončil závod v prvním kole, když se ve druhé polovině trati nevešel do jedné z branek. "Cítil jsem se dobře, nahoře mi to jelo pěkně, škoda té chyby, mohlo to dopadnout dobře," uvedl Bank pro svazový web. "V tréninku mi to jezdí dobře, ale tohle se mi teda moc nepovedlo," řekl lyžař, který se v minulých dvou sezonách potýkal se zdravotními problémy a za poslední rok nastoupil jen do šesti závodů. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články