Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Muži si na start sezony musí počkat, počasí v Zermattu znemožnilo i nedělní závod

Ani druhým unikátním sjezdem v Zermattu nezačnou lyžaři svoji sezonu Světového poháru. Příval sněhu a silný vítr stejně jako v sobotu ovládl trať se startem ve Švýcarsku a cílem v italské Cervinii i v neděli. Po zrušeném říjnovém obřím slalomu v Söldenu tak mužská část alpské lyžařské elity musí na start nového ročníku ještě počkat. Ženy naopak pokračují slalomem v Levi, jenž od 9:50 živě vysílá v exkluzivním přenosu i ČT sport Plus.

Lyžařský areál v Zermattu
zdroj: Reuters autor: DENIS BALIBOUSE

"Bohužel jsou důvody pro dnešní zrušení stejné jako včera," uvedla mezinárodní federace FIS. Ze dvou plánovaných sjezdů a tří tréninků pod Matterhornem lyžaři včetně českého reprezentanta Jana Zabystřana mohli absolvovat jen jednu tréninkovou jízdu ve středu. Pak doplatili na počasí.

"Byla by to úžasná podívaná. Ale i to je náš sport," konstatoval ředitel závodů FIS Markus Waldner. Za týden mají na programu v Zermattu dva sjezdy ženy včetně české naděje Ester Ledecké, jež se vrací na lyže po dvou operacích klíční kosti.

Před rokem plánovanou novinku v kalendáři SP v Zermattu naopak zhatil nedostatek sněhu. V Söldenu muže nepustil mezi branky silný vítr. Závodit by mohli poprvé za týden v sobotu v rakouském Gurglu, kde je v plánu slalom.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články