Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Letos toho chci na snowboardu odjet víc, říká Ledecká a těší se na sezonu

V plné přípravě na nadcházející sezonu je Ester Ledecká. Hvězda lyžařských rychlostních disciplín i snowboardu už se připravovala i na sněhu a zůstává v klidu, i když ji v úvodu příštího roku čekají už třetí zimní olympijské hry v Číně, a nedělá si těžkou hlavu ani kvůli opatřením v době covidové.

Suchou přípravu si přes léto zpestřovala pobytem u moře. "Příprava byla skvělá, užila jsem si bezvadné léto, hlavně u moře. Hodně jsem surfovala, běhala, skákala, tahala činky a teď už se těším na ty kopce."

Na přelomu srpna a září už ale také začala trénovat na sněhu. "Měli jsme tři kempy ve Švýcarsku a v Itálii. Na snowboardu a na lyžích mám naježděno teď tak půl na půl," vysvětlovala v pořadu Téma ve Sportovních zprávách na ČT sport.

"Chtěli bychom někde zajet i nějaké rychlostky, což se nám zatím moc nepovedlo, i když nějaké příležitosti ve Švýcarsku byly, ale asi jen dva dny. Uvidíme, jestli nasněží i trochu níž," doufá a dodává, že tým nepustili trénovat na sněhu v Chile. "Ale jsme tak dobrý tým, že dokážeme zaimprovizovat, a vypadá to, že nás pustí do Ameriky, což je dobrá zpráva a tam toho najezdíme až až."

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká: Přípravu jsem si užila

Čínský přáteláček

Před ZOH v Číně, kde bude obhajovat dvě olympijské medaile, ale zůstává česká reprezentantka tradičně v klidu. "Beru to jako čínský přáteláček, stejně jako Korea byla korejský přáteláček. Takže na všechny závody se připravuju nejlíp, jak můžu, takže to pro mě zase tak velký rozdíl není."

Na trati, která je přichystána pro sjezdové disciplíny v Číně, ještě nestartovala, na snowboardu už ano. "Jednou jsem tam svěťák na snowboardu jela a předpokládám, že to bude na stejném kopci, takže nějakou představu mám. Ale na lyžích ne, ten kopec jsem viděla jen na videu a líbil se mi. Většina z nás to pojede poprvé, takže to asi bude spravedlivé."

Opatření ohledně koronaviru se Ledecká při ZOH v Číně neobává. "Nezajímá mě to zatím moc. Zažila jsem dvě olympiády, na obou byla poměrně striktní opatření, co se týká bezpečnosti, i bez covidu. Myslím si, že o tolik horší už to nebude. Takže budeme muset dodržovat pravidla. Asi budeme v bublinách jako v Soči a Pchjongčchangu a v celé loňské sezoně, takže jsme na to zvyklí všichni a v pohodě to zvládneme."

Očkování? Žádný problém

Ledecká je očkovaná proti covidu-19, takže nemá problémy cestovat. Ani na start SP do amerického Lake Louis.

"Jsme očkovaní všichni v týmu. Připadalo mi to jako dobrý tah, protože hodně cestujeme a chceme se ochránit i kvůli našim rodinám. Takhle jsou pravidla teď nastavená a já chci závodit. Žádný problém jsem s očkováním neměla, stejně jako celý tým, všichni jsme to přežili. Pro ty, kdo se nechtějí očkovat, to bude asi problém. Ale vůbec jsem nezkoumala, jaká jsou pro to pravidla," dodala.

Loni jela jen jediný závod na snowboardu a vyhrála ho. Nyní toho chce na "prkně" odjet daleko víc.

"Na poli závodním nevím, jak to bude, ale v tréninku to bude padesát na padesát. V začátku sezony chceme jet v Lake Louis a kvůli tomu vynechat SP na snowboardu, uvidíme, jak si tam povedu. Pak je několik závodů, které nekolidují se snowboardem. V loňské sezoně mě trochu mrzelo, že jsem neodjela tolik závodů na snowboardu. Letos bych chtěla těch závodů odjet víc."

Lyže i snowboard

Ledecká ani letos neuvažuje o tom, že by se soustředila jen na lyže. "Pokud se rozhodnu zapojit snowboard víc, tak si snížím šance bojovat s těmi nejlepšími na lyžích. Ale takhle to je, dělám dva sporty, a dokud je budu dělat, tak to tak bude složitější, ale když budu jezdit opravdu dobře, tak se může se stát cokoliv."

V minulé sezoně si některé závodnice stěžovaly, že specialisté na rychlostní disciplíny to mají těžší v celkovém pořadí, protože je víc závodů v technických disciplínách... Letos je to opět bez kombinace, ale počet slalomů, obřích slalomů, super-G a sjezdů je po devíti a k tomu se pojede i jeden paralelní slalom.

"Přijde mi to skvělé, osm závodů rychlostek. Mělo by to být půl na půl, ale nemohu se divit pořadatelům, když jim na sjezdovku napadne sníh, tak vždycky nejde trať upravit. Ty rychlostky jsou na tohle náročnější. Budu držet palce, aby to vyšlo letos, odjeli jsme hodně závodů a měli bychom stejné šance jako ti točkáři."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články