Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Ledecká po skvělém sjezdu opět těsně od medaile, mistryní světa je Suterová

Zase naprosto těsně. Ale opět i tak skvěle. Ester Ledecká obsadila ve sjezdu mistrovství světa stejně jako v superobřím slalomu čtvrté místo. Od první medaile na šampionátu v kariéře českou lyžařku v dalším těsném souboji v Cortině d'Ampezzo tentokrát dělilo sedm setin sekundy. Premiérový titul v Itálii získala Švýcarka Corinne Suterová.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP

"Možná mám nějakej blbej den. Prostě se vám občas stane, že člověk vstane blbou nohou napřed. Ale myslím, že ta jízda byla fajn. Co jsem tomu dala, to je určitě 150 procent. Kdyby byly jiné okolnosti a cítila bych se líp, tak jsem schopná zajet i lepší jízdy," řekla Ledecká v rozhovoru pro ČT sport.

"Asi jsem se hodně otevřela na tom posledním skoku, pak jsem nejela tak dobře, jak bych měla. Ale tak to prostě je, to jsou závody. Je to jako všechny tratě, jsou udělané, aby to zvládly jen ty nejlepší na světě, a já jsem ráda, že mezi nimi můžu být," dodala Ledecká.

Stříbrná žena čtvrtečního super-G Suterová na olympijské sjezdovce Tofane potvrdila roli favoritky a druhou Němku Kiru Weidleovou porazila o dvě desetiny. Bronz vybojovala další Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, šampionka ze superobřího slalomu.

Olympijská vítězka v super-G z Pchjongčchangu Ledecká za Suterovou zaostala o 44 setin. Čtvrtým místem si vylepšila sjezdařské maximum na MS. Při předchozím startu v Aare v roce 2019 skončila sedmnáctá, při premiéře o dva roky dříve ve Svatém Mořici byla jednadvacátá.

"Kdybych to věděl ráno, bral bych čtvrté místo všemi deseti. V tréninku byly určité pasáže, kde si Ester moc nevěřila, takže jsem rád, že dnes jela podle plánu. Dobrý, škoda té medaile," uvedl trenér Tomáš Bank.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Ledecké, Banka a Suterové po sjezdu MS

"Abych byla upřímná, ještě mi to úplně nedochází. Musím moc poděkovat svému servisu. I celému týmu, vyžaduje to tolik úsilí, aby do sebe v den D všechno zapadlo. Já jsem pak mohla naplno ukázat svoje přednosti," řekla v cíli Suterová, jež obhajovala stříbro z Aare.

Gutová, nejrychlejší žena pátečního druhého tréninku, i dnes dlouho útočila na zlato. "Kdyby mi někdo před týdnem takové výsledky nabídl, hned bych je brala. Ale upřímně, když jsem dneska viděla své mezičasy, trochu mě to štve. Byl to hodně těsný závod a všechno bylo možné," řekla Švýcarka. "Ale Corinne si to zasloužila. Samozřejmě bych chtěla víc, ale rozhodně mám radost i z bronzu," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Prohlídka trati v Cortině před sjezdem mužů na MS

MS ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo (Itálie), sjezd žen:

1. C. Suterová (Švýc.) 1:34,27, 2. Weidleová (Něm.) -0,20, 3. Gutová-Behramiová (Švýc.) -0,37, 4. Ledecká (ČR) -0,44, 5. Siebenhoferová (Rak.) a Gisinová (Švýc.) obě -0,50, 7. Tipplerová (Rak.) -0,54, 8. Curtoniová (It.) -0,83, 9. Johnsonová (USA) -0,90, 10. Mowinckelová (Nor.) -0,99.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články