Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Ledecká jela v Courchevelu pro sebe i "ségru" Goggiaovou. Mám radost, zářila v cíli

V posledním sjezdu v sezoně splnila Ester Ledecká oba své úkoly. Sedmým místem v Courchevelu se totiž posunula na konečné třetí místo v hodnocení disciplíny ve Světovém poháru a kamarádce Sofii Goggiaové pomohla k zisku malého křišťálového glóbu.

Ester Ledecká
zdroj: REUTERS

Před startem byla Ledecká v pořadí sjezdu čtvrtá o osm bodů za Ramonou Siebenhoferovou. Závod ale zvládla o šest příček lépe a Rakušanku o osm bodů přeskočila. "Mám radost. Myslím, že jsem to zvládla dobře," pochvalovala si Ledecká.

Z devíti sjezdů v sezoně dva vynechala: ve Val d'Isere a v Garmisch-Partenkirchenu kvůli snowboardu, na kterém obhájila v Pekingu olympijské zlato v paralelním obří slalomu. "To se také projevilo a jsem ráda, že jsem to zvládla na bednu dotáhnout," zopakovala pražská rodačka.

Druhým úkolem bylo pomoci Goggiaové k třetímu glóbu za sjezd. Ledecká měla zajet lépe než Švýcarka Corine Sutterová, která ji mohla ještě ohrozit. "Má italská ségra Sofia, když jsme se bavily, to tak chtěla, aby měla větší šanci na malý glóbus. Jsem ráda, že se mi to povedlo, protože jsem jí řekla, že udělám maximum, abych jí pomohla," uvedla Ledecká.

Italka i díky ní slavila, jelikož Sutterová skončila až devatenáctá mimo bodované pozice. "Chci Sofii pogratulovat, protože je frajerka. Za to, co předvedla v sezoně, jak se vrátila po zranění, jaká je bojovnice. Je to fantastická lyžařka," smekla Ledecká. Radost dala najevo už pod svahem objetím s Goggiovou a poté společnou fotkou.

Závod vyhrála Američanka Mikaela Shiffrinová, která ve sjezdu bodovala teprve podruhé v sezoně. "Zajela skvěle. Všimla jsem si, že se jí po olympiádě hodně rozjely lyže, to je pro ni dobrá zpráva," upozornila Ledecká, která Američance fandí v souboji se Slovenkou Petrou Vlhovou o velký křišťálový glóbus.

"Protože jezdí standardně výborně a na olympiádě to nebylo výsledkově podle jejích představ. Je to ale skvělá lyžařka a zaslouží si, aby za to byla právem oceněna," prohlásila Ledecká.

Šestadvacetileté Ledecké sezona Světového poháru na lyžích skončí čtvrtečním superobřím slalomem. "Vždycky je mi líto, když se sezona blíží ke konci, protože mě baví závodit," řekla a směrem k super-G dodala: "Moc se těším. Bude to skvělý závod, je to krásný kopec a jsem zvědavá, jak nám ho postaví."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články