Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hirscher porazil Kristoffersena a v Adelbodenu slaví vítězství

Rakušan Marcel Hirscher vyhrál obří slalom v Adelbodenu a ve Světovém poháru si připsal 66. vítězství. Ve finále předvedl nejrychlejší jízdu a Nora Henrika Kristoffersena, který vedl po prvním kole, porazil o 71 setin sekundy.

Marcel Hirscher
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro Trovati

Obhájce křišťálového glóbu ovládl obří slalom ve švýcarském zimním středisku už poosmé a před svým velkým rivalem si upevnil vedení v hodnocení SP i disciplíny. Na třetí místo se ve druhém kole, jehož začátek musel být o 45 minut odložen kvůli mlze v horní části trati, posunul Francouz Thomas Fanara. V 37 letech se stal nejstarším mužem na stupních vítězů v obřím slalomu SP.

Německý slalomář Stefan Luitz, jenž tento týden přišel po dodatečné diskvalifikaci za použití kyslíkové masky mezi koly o vítězství v Beaver Creeku, musel spolknout další hořkou pilulku. Po prvním kole figuroval na čtvrtém místě, ve druhém ale místo útoku na stupně vítězů v páté brance chyboval a při lehkém pádu si vykloubil levé rameno.

Z cílového prostoru ho helikoptéra odvezla na další vyšetření do nemocnice. Jediný český reprezentant zapsaný ve startovní listině Jan Zabystřan nakonec do závodu nenastoupil. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články