Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Goggiaová si spravila chuť po krachu na MS a v Crans-Montaně vyhrála další sjezd SP

Po zklamání na mistrovství světa se Sofia Goggiaová vrátila ve Světovém poháru do zajetých kolejí a v Crans-Montaně ovládla už pátý sjezd v sezoně. Vedoucí žena hodnocení disciplíny zvítězila o 15 setin před krajankou Federicou Brignoneovou. Třetí skončila Laura Gaucheová z Francie, která vybojovala premiérové umístění na "bedně". Senzační šampionka z MS v Méribelu Jasmine Fluryová ze Švýcarska obsadila 17. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda Goggiaové ve sjezdu SP v Crans-Montaně

Goggiaová, olympijská vítězka z Her v Pchjongčchangu, v Méribelu jako velká favoritka neúspěšně útočila na premiérový světový titul, závod pro ni navíc skončil kvůli neprojeté brance diskvalifikací. V Crans-Montaně už ale ve sjezdu odloženém kvůli nepříznivým podmínkám ze soboty opět nenašla přemožitelku a podmanila si pátý ze sedmi závodů v nejrychlejší disciplíně v sezoně.

Ani v neděli však měření sil ve Švýcarsku nemělo hladký průběh, začátek pořadatelé nejprve odložili kvůli mlze a přidalo se i sněžení. Po jeho zahájení zase komplikovala lyžařkám výkon snížená viditelnost.

Třicetiletá Goggiaová se s podmínkami vyrovnala nejlépe a míří k zisku čtvrtého malého glóbu za sjezd a třetího za sebou. Dva závody před koncem seriálu má náskok už 179 bodů před Ilkou Štuhecovou ze Slovinska, jež ve Švýcarsku dojela devátá.

"Nebylo lehké k tomu závodu najít správný přístup," řekla Goggiaová, která měla pád v jediném pátečním tréninku. "Člověk si musí věřit, tentokrát to nebyla otázka správné stopy,"doplnila.

Brignoneová měla štěstí na podmínky a na druhém místě dosáhla životního výsledku ve sjezdu. Dosud byla třikrát druhá a jednou třetí. Úspěchem navázala na titul mistryně světa v kombinaci a stříbro z obřího slalomu. Také Gaucheová se startovním číslem 26 vytěžila maximum z příhodných podmínek, ve sjezdu byla dosud nejlépe sedmá.

SP v sjezdovém lyžování v Crans-Montaně (Švýcarsko):

Ženy - sjezd: 1. Goggiaová 1:26,81, 2. Brignoneová (obě It.) -0,15, 3. Gaucheová (Fr.) -0,41, 4. Mowinckelová (Nor.) -0,43, 5. Hählenová -0,62, 6. Nuferová (obě Švýc.) -0,65.

Průběžné pořadí sjezdu (po 7 z 9 závodů): 1. Goggiaová 580, 2. Štuhecová (Slovin.) 401, 3. Curtoniová (It.) 288, 4. C. Suterová (Švýc.) 229, 5. Weidleová (Něm.) 221, 6. Puchnerová (Rak.) 204.

Průběžné pořadí SP (po 30 z 39 závodů): 1. Shiffrinová (USA) 1697, 2. Vlhová (SR) 975, 3. Gutová-Behramiová (Švýc.) 926, 4. Brignoneová 768, 5. Mowinckelová 725, 6. Goggiaová 670, ...51. Dubovská (ČR) 117.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články