Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Extrémní vítr vystavil obřímu slalomu v Söldenu stopku, Krýzl toho nelituje

Kvůli silnému větru byl bez náhrady zrušen obří slalom v rakouském Söldenu, jímž měl dnes sjezdovým lyžařům odstartovat Světový pohár. Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí organizátoři ani neuvažovali o pozdějším startu či o zkrácení trati, které využili v sobotním závodu žen. S číslem 62 se měl představit jediný český zástupce Kryštof Krýzl, zrušení však ani příliš nelitoval, neboť se mu v Söldenu nikdy nedařilo.

Pohled do údolí v Söldenu
zdroj: ČT24 autor: Zuzana Kalátová

Ředitel závodů Mezinárodní lyžařské federace (FIS) Markus Waldner odůvodnil zrušení závodu obavami o bezpečnost. "V cílovém prostoru jsme za ni nemohli ručit. Diváci i sportovci by tam byli v nebezpečí," řekl.

"Podle pravidel Světového poháru se úvodní závod sezony a finále nenahrazují. U finále je to jasné, ale v případě zahajovacího závodu bychom měli zvážit, zda toto pravidlo má nějaký smysl," dodal Waldner.

"Hrozivě foukalo. Klasika, špatné počasí na horách, tady to bývá často a podle předpovědí se s tím tak nějak počítalo dopředu. Kdyby chtěli, asi by nás pustit mohli, ale hrozilo nebezpečí, že se něco utrhne a spadne na lidi," uvedl Krýzl.

Olympijská zima tak mužům začne až za dva týdny 12. listopadu ve finském Levi, kde je na programu slalom. Krýzl se na sever Evropy vydá za týden v pondělí. "Sjezdovky tam bývají tvrdé a prolité, letíme proto o pár dní dříve než obvykle, bude prostor na kvalitní trénink," řekl Krýzl.

Ženy úvodní závod navzdory větru na rakouském ledovci odjet zvládly, první vítězkou sezony se v sobotu stala Němka Viktoria Rebensburgová.

Je nám líto, video expirovalo.
Obří slalom SP mužů v Söldenu byl kvůli počasí zrušen
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články