Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Dubovská byla nadšená z podmínek ve Špindlerově Mlýně, ale zklamaná z vlastních výkonů

Aktuálně nejlepší česká slalomářka Martina Dubovská byla sice nadšená z podmínek ve Špindlerově Mlýně, ale mrzelo ji, že sama se před domácím publikem příliš nepředvedla. Každý den se jí podařila jen jedna jízda, což je ve dvoukolovém závodě zkrátka málo.

Dubovská si pochvalovala trať, kterou s přispěním mrazivého počasí pořadatelé nachystali. "Byla úplně perfektní, jedna z nejlepších, co jsme tu měly. Děkuju všem, kteří to tu připravili, i fanouškům za atmosféru. Už jen ty výkony zlepšit," povzdechla si.

Dnešní osmnácté místo bylo jejím krkonošským maximem, ale po čtrnácté příčce v prvním kole mohla pomýšlet i výše. Jednodušší rozestavení branek ve druhém kole jí nesedělo. "Takhle postavené slalomy jsem nikdy neuměla pustit rovně. Vždy jsem uměla zatáčet a vyvinout tu rychlost. Ale pustit to co nejrychleji dolů kopcem neumím ne rok dva, ale celý život. Snad se to jednou naučím," podotkla s úsměvem.

V sobotu se jí celkem vydařilo druhé kolo, dnes to první. "Asi tak, ale je třeba to spojit," poznamenala. Alespoň po výpadcích v Záhřebu a ve Flachau dvakrát bodovala. Jejím maximem v této sezoně zůstávají desáté příčky z prosincových závodů v Sestriere a Semmeringu.

Dnešní slalom byl pro lyžařky generálkou na mistrovství světa ve Francii, kde budou o medaile bojovat 18. února. "Doufám, že mi tyhle výsledky trochu pomohou a podám na mistrovství světa co nejlepší výkon," uvedla Dubovská. O konkrétních cílech příliš hovořit nechtěla. "Těžko se mi to říká. Vždy, když povím, že chci být vysoko, tak se to nepodaří," řekla třicetiletá lyžařka.

Před dvěma lety na mistrovství světa z rodinných důvodů nestartovala. Chtěla být u své matky, která měla vážnou autonehodu, jejímž následkům později podlehla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články