Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cochran-Siegle zaskočil favority, v Bormiu opanoval odložené Super-G

Překvapivým vítězem odloženého Super-G v Bormiu se stal Američan Ryan Cochran-Siegle, který o 79 setin sekundy překonal druhého Rakušana Vincenta Kriechmayra. Super-G byl kvůli nepříznivému počasí přeložen na úterý, a nahradil tak v programu SP sjezd. Na třetí příčku vystoupal Nor Adrian Smiseth Sejersted, jenž byl tentokrát lepší než krajan Kilde. Nejlepším ze Švýcarů byl pátý Mauro Caviezel, domácí favorit Dominik Paris skončil až osmnáctý. Žádný z českých závodníků v Bormiu nestartoval.

Vítěz Super-G v Bormiu Cochran-Siegle
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro Trovati

Cochran-Siegle zvítězil ve Světovém poháru vůbec poprvé, jeho dosavadním nejlepším výsledkem bylo druhé místo z prosincového sjezdu ve Val Gardeně. V super-G přitom dosud nikdy nestál ani na stupních vítězů, jeho dosavadním maximem bylo osmé místo z Val Gardeny.

"Neměl jsem žádná velká očekávání. Ale sebevědomí dělá hodně - když ho člověk cítí, všechno je snazší. Už stupně vítězů ve Val Gardeně byly víc, než jsem čekal, a teď tohle. Takový den si můžu jen užívat," řekl osmadvacetiletý Cochran-Siegle po vítězství. Pro USA vybojoval první výhru v mužském super-G od roku 2006, kdy triumfoval Bode Miller v Hinterstoderu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda Ryana Cochrana-Sieglea v Bormiu

Na trať sjezdovky Stelvio se vydal s číslem osm a během celé jízdy se pohyboval v zelených číslech. Držel si dokonce náskok přes jednu vteřinu. Cílem nakonec projel v čase 1:29,43 a o 79 setin překonal dosavadního lídra Vincenta Kriechmayra.

Vedle Kriechmayra udržel ztrátu na vítěze pod jednou sekundou už jen třetí Adrian Smiseth Sejersted. Další Nor Aleksander Aamodt Kilde na čtvrtém místě měl manko 1,18 sekundy a v celkovém pořadí SP i v hodnocení disciplíny zůstal na druhém místě. Vedení v seriálu uhájil s náskokem 37 bodů dnes dvanáctý Francouz Alexis Pinturault. Pořadí Super-G dál vede Švýcar Mauro Caviezel, který byl za Kildem pátý.

Program závodů v Bormiu museli pořadatelé dvakrát upravovat kvůli počasí. Po nepříznivé předpovědi nejprve přesunuli původně úterní Super-G na pondělí místo sjezdu, nakonec se ale v pondělí kvůli silnému sněžení a špatné viditelnosti nemohlo závodit vůbec. Superobří slalom se proto vrátil na úterní termín, sjezd se pojede až ve středu.

Výsledky SP ve sjezdovém lyžování v Bormiu

Závod SP ve sjezdovém lyžování v Bormiu (Itálie):

Muži - superobří slalom:

1. Cochran-Siegle (USA) 1:29,43, 2. Kriechmayr (Rak.) -0,79, 3. Sejersted -0,94, 4. Kilde (oba Nor.) -1:18, 5. M. Caviezel (Švýc.) -1,36, 6. Jansrud (Nor.) -1,37, 7. Baumann (Něm.) -1,45, 8. Kryenbühl -1,48, 9. Odermatt (oba Švýc.) -1,50, 10. Mayer (Rak.) -1,53.

Průběžné pořadí super-G (po 3 ze 7 závodů): 1. M. Caviezel 225, 2. Kilde 172, 3. Kriechmayr 141, 4. Jansrud a Sejersted oba 140, 6. Cochran-Siegle 132.

Průběžné pořadí SP (po 12 z 38 závodů): 1. Pinturault (Fr.) 462, 2. Kilde 425, 3. Odermatt 369, 4. Kristoffersen (Nor.) 312, 5. M. Caviezel 262, 6. Zubčič (Chorv.) 250.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články