Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nejhezčí skoky v Deer Valley ukázali Švýcar Roth a Australanka Scottová

Australanka Danielle Scottová se po třech letech vrátila do závodů světového poháru a hned zvítězila. Ve vyrovnaném finále mužů ukázal nejčistější skok Noe Roth ze Švýcarska. Konkurenci snížil fakt, že nedorazily reprezentace Číny, Ruska a Běloruska.

Daniele Scottová se raduje po povedeném comebacku
zdroj: ČTK/AP autor: Rick Bowmer

Středisko, v němž Aleš Valenta získal zlatou olympijskou medaili v roce 2002, přivítalo závodníky vlídnou teplotou lehce pod nulou a mírným větrem. Pro závodníky byl poněkud záludný odjezd z můstků, na němž se často rozhodovalo, jestli skokan postoupí do finále.

Po první sérii mezi ženami vedla Australanka Laura Peelová, která si naložila o něco těžší skok než většina sokyň a bezproblémově ho předvedla. Zbytku pole odskočila o devět bodů, za ní byla druhá Američanka Kaila Kuhnová. V šestičlenném finále se ale body mažou.

Peelová se jako jediná ve finále pokusila o trojné salto, ale nepovedla se jí hned úvodní fáze, a tak musela své počínání hodně kočírovat. Plánovaný trik se jí ale nepodařil. Závod tak ovládla její krajanka Danielle Scottová.  

Závod mužů se musel obejít bez elitních Rusů, kteří – v čele s jistým vítězem světového poháru Maximem Burovem, jenž dosud vyhrál všech pět závodů  nedorazili. Kvalifikaci o finále vyhrál Švýcar Noel Roth.

Ve finále nejkvalitnější skok ukázal Švýcar Noe Roth, byť Justin Schoenefeld z USA, jenž také předvedl trojné salto se čtyřmi vruty, nastavil laťku hodně vysoko.

Sezona akrobatických lyžařů vyvrcholí světovým šampionátem v kazašském Almaty.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články