Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skikrosařka Näslundová v Innichenu utvrdila svoji pozici, mužům vládl Howden

Pátým závodem v sezoně a druhým v italském středisku Innichen pokračoval Světový pohár ve skikrosu. Svoji suverenitu potvrdila vedoucí žena seriálu Sandra Näslundová ze Švédska, která vyhrála už třináctý závod za sebou. Mezi muži se dostal do vedení v hodnocení SP Kanaďan Rice Howden. Ten zvítězil poprvé v sezoně, zatímco dosud vedoucí Rakušan Mathias Graf, vítěz dvou závodů, včetně toho středečního, vypadl po pádu ve čtvrtfinále. 

Dva čeští zástupci se v Itálii opět nekvalifikovali do závodu. Nikol Kučerová skončila dvaadvacátá a po operaci zlomeného krčku se zotavující Daniel Paulus zajel jednačtyřicátý čas. 

Näslundová naposledy nezvítězila vloni v prosinci, tehdy v Arose ve finále upadla. Roli favoritky splnila i na olympijských hrách v Pekingu a je dvojnásobnou mistryní světa. Zlato bude obhajovat za necelé dva měsíce v Gruzii.

Do cíle velkého finále nedorazily druhá skikrosařka středečního závodu Švýcarka Fanny Smithová a Rakušanka Sonja Giglerová, jež těsně před cílem po skoku do Smithové zezadu najela a porazila ji na zem.

Kanaďan Howden vyhrál v kariéře SP už posedmé a byl nadmíru spokojený. "Začátek sezony mi nevyšel, ale poučil jsem se z toho a je to vidět," řekl po závodě.

SP ve skikrosu v Innichenu (Itálie):

Muži: 1. Howden (Kan.), 2. Sugai (Jap.), 3. Bachsleitner (Něm.), ...v kvalifikaci 41. Paulus (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 14 závodů): 1. Howden 301, 2. Graf (Rak.) 279, 3. Wilmsmann (Něm.) 181.

Ženy: 1. Näslundová (Švéd.), 2. Limbacherová, 3. Giglerová (obě Rak.) a Smithová (Švýc.), ...v kvalifikaci 22. Kučerová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 14 závodů): 1. Näslundová 500, 2. Thompsonová (Kan.) 269, 3. Smithová 260, ...25. Kučerová 18.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články