Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Shiffrinová po úmrtí v rodině vynechá nejbližší závod Světového poháru

Mikaelu Shiffrinovou zasáhlo náhlé úmrtí otce a zatím není jasné, na jak dlouho přeruší sezonu. Minimálně do pohřbu zatím zůstane čtyřiadvacetiletá lyžařka doma v Coloradu.

Mikaela Shiffrinová
zdroj: AP autor: Charles Krupa

"Moje rodina je z nečekaného úmrtí mého laskavého, milujícího, pečujícího, trpělivého a úžasného otce naprosto zničená," uvedla dvojnásobná olympijská šampionka.

"Naučil nás mnoho cenných lekcí, ale především nás naučil zlaté pravidlo: být milý, nejdřív myslet. To si s sebou ponesu navždy. Byl pevným základem naší rodiny a strašně nám chybí," dodala.

Pětašedesátiletý Jeff Shiffrin, jenž spolu s manželkou Eileen dceru na závodech Světového poháru často podporoval, utrpěl podle amerických médií při nedělní nehodě ve svém domě v Edwardsu vážné zranění a po převozu do nemocnice zemřel. Shiffrin pracoval jako anesteziolog, v listopadu 2018 byl ve Vailu i u operace Ester Ledecké, která si před sezonou zlomila na snowboardu ruku.

Shiffrinová se ve Světovém poháru naposledy představila v Bansku. V bulharském zimním středisku před týdnem vyhrála sjezd i superobří slalom.

Zastávku v Krasné Poljaně tento víkend plánovaně vynechala a z Banska zamířila domů, aby mohla trénovat. Další díl SP je na programu tento víkend v Garmisch-Partenkirchenu, kde se pojede opět sjezd a super-G. Shiffrinová původně plánovala návrat až na další závody v Mariboru, kde je 15. a 16. února na pořadu obří slalom a slalom.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články