Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Počasí je proti, super-G v Bormiu se nepojede. Zrušeny byly i závody v Mariboru

Druhý superobří slalom Světového poháru lyžařů v Bormiu byl zrušen. Závod se nepojede kvůli špatnému stavu sjezdovky po oblevě. Zrušeny byly také závody lyžařek v technických disciplínách, které se měly jet 8. a 9. ledna v Mariboru.

Super-G v Bormiu se kvůli počasí nepojede
zdroj: ČTK/AP autor: Giovanni Maria Pizzato

Ve středu večer v Bormiu silně pršelo a přes noc namoklá sjezdovka zmrzla. Ze Stelvia se tak dnes ráno podle agentury SID stala ledová dráha a podmínky následně ještě zhoršily vysoké teploty.

Superobří slalom byl zrušen už podruhé. Původně se měl jet před měsícem v Lake Louise, kde se nemohl uskutečnit kvůli silnému sněžení. Poslední možnost pro nahrazení tohoto super-G bude až po olympijských hrách začátkem března v Kvitfjellu.

V Bormiu se zvládly v minulých dvou dnech odjet oba rychlostní závody naplánované v dlouhodobém kalendáři. Úterní sjezd vyhrál domácí Ital Dominik Paris, středeční super-G Nor Aleksander Aamodt Kilde. Mužský Světový pohár bude pokračovat 6. ledna slalomem v Záhřebu, specialisty na rychlost čekají v polovině ledna sjezdy na legendárním Lauberhornu ve Wengenu.

Závodit se nebude ani 8. a 9. ledna v Mariboru. Světová federace FIS závody žen v technických disciplínách odvolala kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám. Ve Slovinsku aktuálně vládnou neobvykle vysoké teploty, jež jsou důvodem špatné sněhové situace. Podle předpovědi by mělo toto pro lyžování nepříznivé počasí ještě několik dnů vydržet.

V Mariboru se měl jet v sobotu 8. ledna obří slalom a druhý den slalom speciál. Zda budou závody nahrazeny, zatím není jasné. Prvním závodem žen v novém roce by měl být v úterý 4. ledna slalom v Záhřebu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články