Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Paralelní slalom patřil Bormolinimu a Hofmeisterové, Maděrová skončila desátá

Potřetí v kariéře dokázal snowboardista Maurizio Bormolini vystoupat na nejvyšší stupně vítězů Světového poháru. V italské Carezze zvítězila při absenci Ester Ledecké v samostatném finále po pádu Daniely Ulbingové německá závodnice Ramona Theresia Hofmeisterová. Do vyřazovacích jízd paralelního obřího slalomu z desátého místa postoupila i Zuzana Maděrová, která závodila s rukou v dlaze a v osmifinále ji vyřadila Italka Nadya Ochnerová.

Dvacetiletá Maděrová protnula v prvním vyřazovacím kole cílovou čáru ve shodném čase jako její soupeřka Nadya Ochnerová. Pro domácí snowboardistku, jež na letošním mistrovství světa získala titul ve slalomu smíšených dvojic, rozhodlo pravidlo, podle něhož v případě "remízy" postupuje lepší závodnice z kvalifikace. A v ní Italka obsadila v součtu časů ze dvou jízd sedmé místo, Maděrová byla desátá.

Maděrová se do první desítky prosadila počtvrté v kariéře. Jejím maximem je sedmé místo z lednového slalomu v Bansku, kde potom na konci sezony získala ve stejné disciplíně bronz na juniorském mistrovství světa. "Se závodem jsem spokojená, i přes zranění, které jsem si přivodila před 14 dny, jsem zajela skvělý výsledek," uvedla na svazovém webu.

V kvalifikaci v Carezze vypadli Klára Šonková, jež byla diskvalifikována z druhé jízdy, a také oba čeští reprezentanti Kryštof Minárik a Adam Počinek.

Ledecká na startu nebyla, protože v této sezoně upřednostňuje lyžařský SP a o víkendu jsou na programu rychlostní závody ve Val d'Isére. Ve francouzském středisku měly lyžařky absolvovat první trénink na sobotní sjezd, ale pořadatelé ho zrušili. Před sezonou plánovala Ledecká první start na prkně den před Štědrým dnem na SP v Davosu.

SP ve snowboardingu v Carezze (Itálie) – paralelní obří slalom:

Muži: 1. Bormolini, 2. Coratti (oba It.), 3. Karl (Rak.), ...v kvalifikaci 35. Minárik, 40. Počinek (oba ČR).

Ženy: 1. Hofmeisterová (Něm.), 2. Ulbingová (Rak.), 3. Mikiová (Jap.), ...10. Maděrová, v kvalifikaci 31. Šonková (obě ČR).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články