Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ledecká si kecla na zadek a spěchala do tepla zjistit proč. Jsem v pohodě a nic mě nebolí, ujišťovala

Během prvního tréninku na světovém šampionátu skončila Ester Ledecká po pádu v ochranné síti, ale žádné zranění neutrpěla. Rychle vstala a zvedla palec na znamení, že je v pořádku. "Kecla jsem si prostě na zadek," komentovala v cílovém prostoru pád po skoku do nejstrmější pasáže trati. Přímý přenos super-G žen i s českou reprezentantkou sledujte zítra od 12:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Ester Ledecká na mistrovství světa v Aare
zdroj: REUTERS autor: Leonhard Foeger

Chvilku klouzala po boku, pak i po břiše, až se zastavila v oranžových sítích. "Naštěstí tam bylo dost manévrovacího prostoru. Snažila jsem se brzdit před sítí, což se úplně nepovedlo, ale když jsem k ní přijela, měla jsem malou rychlost a náraz byl minimální," popsala Ledecká.

Hned vstala a mávala, aby bylo v kamerách vidět, že je v pořádku. "To bylo kvůli mamce, aby v cíli věděla, že mi nic není," pokračovala pražská rodačka, která mívá problémy se zády. Loni právě v Aare nedokončila při finále Světového poháru super-G a ztěžka došla k autu. "Jsem v pohodě a nic mě nebolí," ujišťovala tentokrát.

Olympijská vítězka v superobřím slalomu z loňských Her se snaží nejezdit riskantně, aby se vyhnula velkému karambolu. "Neměla jsem zatím těžký pád, ani se na žádný nechystám," uvedla s úsměvem a tvrzení hned zaklepala pro štěstí.

V sítích se ale ocitla i předloni po super-G v kanadském Lake Louise a tehdy byla situace horší. "Tam jsem se do ní vyloženě zamotala a bylo horší se vyprostit."

Po tréninku v mrazivém počasí spěchala do tepla. Zahřát se, ale především zjistit u videa s trenéry Tomášem a Ondřejem Bankovými, proč spadla. "Abych to napravila. Předpokládám, že jsem udělala malej pohyb. Nebo žádnej. Nebo jsem přilítla ze špatný strany. Těžko se to analyzuje, rozebereme to," konstatovala.

Snowboard na druhé koleji

"Nechcete mě trápit, ale trápíte mě," zlobila se naoko Ledecká při zmínce, že se v USA jede souběžně konané mistrovství světa ve snowboardingu, na kterém mohla obhajovat zlato a stříbro. 

Dlouho se rozmýšlela, jak oba šampionáty zkombinovat, ale nakonec musela udělat rozhodnutí a zvolila lyže. "Stojím si za tím. Těším se na to, co tady prožiju," prohlásila před úterním super-G. "Teď už je mi to úplně jedno, protože to stejně neovlivním," zakončila olympijská vítězka paralelního obřího slalomu na snowboardu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články