Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Koudelka: Jsem rád, že výsledek konečně přišel

Výtečně začal nový rok Roman Koudelka. Český skokan obsadil v závodě v Ga-Pa osmé místo a vrátil se do světové špičky. Po svém skoku nešetřil radostí a optimismem.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Jsem rád, že to konečně přišlo, ale je to jenom jeden závod. Bude důležité na to navázat v dalších závodech," řekl Koudelka. V minulém ročníku Turné sice skončil celkově pátý, ale v této sezoně se stejně jako další čeští skokané trápil. Zpočátku zimy ani neprocházel kvalifikací a před novoročním závodem bylo jeho maximem dvakrát 26. místo.

"Sezona nebyla ideální a bylo těžké to někde zlomit," řekl Koudelka. Měl ale dojem, že jednou to musí přijít. "Nebylo to jako v minulých letech, kdy jsem cítil bezmoc, když mi to nešlo. Teď jsem věděl, že na to mám a přišlo to," oddechl si.

Je nám líto, video expirovalo.
Skoky Romana Koudelky a nejlepších závodníků ve 2. kole závodu v Ga-Pa

Na můstku v Ga-Pa se české jedničce daří. "Tenhle můstek mám rád a věřil jsem si," řekl Koudelka. Jeho slova dokládá fakt, že zde skončil dvakrát čtvrtý a už popáté se v německém středisku vešel do desítky. Osmé místo obsadil potřetí.

V novoročním vzkazu prosil fanoušky, aby skokanům vždy drželi pěsti. "Ať nad námi nelámou hůl. Nemáme to úplně lehké proti ostatním, ale všichni se snažíme, abychom byli na vrcholu a nikdo jsme nic neodflákli," pronesl Koudelka.

Potvrdit zlepšenou formu může po dni volna v rakouské části Turné. Nejdříve se bude skákat v Innsbrucku a poté v Bischofshofenu.


Den před závodem nečekal do půlnoci na příchod roku 2020. Usnul v jedenáct. "Silvestra jsem vynechal a ráno jsem cítil, jako bych byl politý živou vodou. Měl jsem sebedůvěru a po zkušebním kole jsem věřil, že to bude dobré," řekl.

Po prvním kole figuroval na sedmém místě, po druhém si o příčku sice pohoršil, ale na spokojenosti mu to neubralo. A těšil se na telefonát domů synovi Karlovi a manželce Andree. "To je vždycky příjemné. Určitě budou nadšení."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články