Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Chci ještě jednou vyhrát, říká Smutná před Jizerskou padesátkou

Největším českým trumfem pro Jizerskou padesátku bude Kateřina Smutná. Lyžařka už dvakrát zvítězila, přidá nyní třetí triumf? Závod seriálu Ski Classics v dálkovém lyžování na 50 km klasicky startuje v neděli 9. února v 9:00. 

Kateřina Smutná
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Šestatřicetiletá Smutná projela cílem první v letech 2015 a 2017. "Mým snem je Jizerku ještě jednou vyhrát," řekla členka eD system Bauer Teamu, která loni a předloni dojela druhá. "Chci se poprat o stupně a na závod se těším o to víc, že se pojede po celé trati, v což jsem už ani nedoufala," dodala.

Největší soupeřkou Smutné bude suverénka dálkových běhů Švédka Johanssonová Norgrenová, rovněž dvojnásobná vítězka závodu (2016, 2018).

Posledním českým vítězem mezi muži je laufařská ikona Stanislav Řezáč, který třetího triumfu dosáhl v roce 2012. Od té doby kralují Norové a v čele s obhájcem a lídrem sezony Andreasem Nygaardem jsou favority i letos.

"Jizerská padesátka je jedním z mých nejoblíbenějších závodů, protože nabízí všechno," řekl trojnásobný vítěz závodu Nor Anders Aukland a jeho krajan a rovněž vítěz tří ročníků Morten Eide Pedersen souhlasil: "Jizerská má překrásný profil, táhlá stoupání, roviny, sjezdy i atmosféru. Snad přidám další výhru."

Každý účastník dostane analýzu výsledků a na dresu bude mít náhodně vygenerované jméno jednoho z patnácti zesnulých horolezců, na jejichž počest se závod koná s přídomkem Memoriál Expedice Peru '70. Letos uplyne 50 let od jejich úmrtí pod kamennou lavinou na peruánském Huascaránu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články