Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Byla jsem překvapená, že to tak bolí, říká Samková po operaci ramena

Praha - Olympijská vítězka Eva Samková má za sebou operaci levého ramena. S ním měla dlouhodobé problémy a v letošní zimě se stav zhoršil. Zákrok má řešit zejména vyskakování ramena z kloubního pouzdra, až čtyřměsíční pauza na rekonvalescenci by však přípravu české snowboardistky neměla ohrozit. 

Samková už několik let ramena posiluje, tejpuje, letos vypotřebovala 70 metrů pásek. "Už to nejde. To pravé rameno budu dál posilovat a počkám, až se to zhorší, abych mohla jít i s ním," uvedla Samková před operací. Problémy ji limitovaly dlouhodobě, při závodech měla problémy při odrazu na startu.

Nyní doufá, že je definitivně vyřešila. "Nejhorší byly první dva dny, spíš jsem byla překvapená, že to tak bolí, protože zvenčí to vypadá, že tomu nic není," řekla nedlouho po operaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková je po operaci, která má vyřešit problémy s ramenem

S rehabilitací začne Samková za šest týdnů, sportovat zatím nemůže, a tak se soustředí na zkoušky ve škole. "Měla bych v tomhle být dospělejší a zodpovědnější. Snad se do toho dostanu a budu to brát normálně, ne jako trest," usmívala se.

Operace levého ramena by neměla mít vliv na přípravu na novou sezónu. Na snowboard by se česká snowboardcrossařka měla poprvé postavit na konci léta."V září to je jasné. A pokud to půjde někdy dřív, tak to bude jedině dobře," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články