Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Zlato mezi tanečními páry vybojovali Cappelliniová a Lanotte

Budapešť  Na krasobruslařském mistrovství Evropy v Budapešti se rozdělily první medaile. V soutěži tanečních párů si zlato nakonec vybojovala favorizovaná italská dvojice Anna Cappelliniová a Luca Lanotte o bod a šest setin před Rusy Jelenou Ilinychovou a Nikitou Kacalapovem. Bronz vybojovali Britové Penny Coomesová a Nicholas Buckland. Český pár Lucie Myslivečková, Neil Brown do finálové dvacítky nepostoupil.

Vítězný italský pár Cappelliniová - Lanotte
zdroj: ZUMA autor: Attila Volgyi

Vedoucí duo po krátkém tanci dělily pouhé čtyři setiny bodu a dnes jejich souboj rozhodla jediná chyba. Oba páry si pro volný tanec v olympijské sezoně vybraly klasickou hudbu, díky vyšší známce za techniku měl nakonec navrch Lazebník sevillský v podání krasobruslařů z Apeninského poloostrova.

Rusové, kteří jeli na hudbu z baletu Labutí jezero, doplatili na pád devatenáctileté Ilinychové při sérii sólových otoček v druhé polovině volného tance. Stejně jako jejich italští rivalové však při olympijské generálce prokázali výbornou formu. V Soči se vedle zámořských soupeřů utkají rovněž s Francouzi Péchalatovou a Bourzatem a Rusy Bobrovovou se Solovjovem, kteří se v Budapešti nepokusili navázat na své tituly z uplynulých let, ale dali přednost přípravě na olympiádu.

Zbývajícím dvěma ruským párům, které byly po krátkém tanci těsně pod stupni vítězů, útok na medaili nevyšel. Coomesová a Buckland totiž byli na rozdíl od nich ve svém vystoupení na hudbu Michaela Jacksona bezchybní a díky vylepšení osobního rekordu o téměř šest bodů se bezpečně udrželi na třetí pozici.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih volných jízd tanečních párů

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Budapešti

Taneční páry - konečné pořadí: 1. Cappelliniová, Lanotte (It.) 171,61, 2. Ilinychová, Kacalapov (Rus.) 170,51, 3. Coomesová, Buckland (Brit.) 158,69, 4. Sinicinová, Žiganšin 153,73, 5. Rjazanovová, Tkačenko (všichni Rus.) 150,44, 6. Zlobinová, Sitnikov (Ázerb.) 147,78, ...Myslivečková, Brown (ČR) vyřazeni po krátkém tanci. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články