Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Uno ve finále Grand Prix s přehledem ovládl krátký program, Malinin jízdu pokazil

Krátký program mužů ve finále Grand Prix se ziskem 99,99 bodu ovládl japonský mistr světa Šoma Uno. Jeho velký konkurent Ilja Malinin jízdu pokazil a je s téměř dvacetibodovým odstupem pátý. Japonští krasobruslaři jsou v čele také po krátkém programu sportovních dvojic. Úřadující vicemistři světa Riku Miuraová a Rjuiči Kihara mají však minimální náskok 43 setin bodu před světovými šampiony Alexou Knierimovou a Brandonem Frazierem z USA. Volné jízdy sportovních dvojic sledujte v pátek od 17:30 na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězný krátký program Šomy Una a nepovedená Malininova jízda

Uno útočí na svůj první triumf ve finále Grand Prix. Čtyřnásobný medailista z této akce vede, zaznamenal zatím v této sezoně nejvyšší známku mezi krasobruslaři.

Za Unem se na průběžných stupních vítězů seřadili další dva Japonci Sota Jamamoto a Kao Miura. Naopak Malininovi se nevydařil výjezd z kombinace ani z trojitého axelu, i když jako jediný krasobruslař skáče v soutěžích i čtverný. Průběžně je tak až pátý.

Finále krasobruslařské Grand Prix se koná poprvé od roku 2019. Je znovu společné pro nejlepší dospělé a juniory. V juniorské kategorii patří k favoritům český taneční pár Kateřina a Daniel Mrázkovi, který čeká rytmický tanec v pátek. Přímý přenos sledujte na ČT sport Plus od 18:15.

Výsledky finále seriálu Grand Prix v krasobruslení

Muži – po krátkém programu: 1. Uno 99,99 b., 2. Jamamoto 94,86, 3. Miura (všichni Jap.) 87,07.

Sportovní dvojice – po krátkém programu: 1. Miuraová, Kihara (Jap.) 78,08, 2. Knierimová, Frazier (USA) 77,65, 3. Stellatová-Dudeková, Deschamps (Kan.) 69,34.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články