Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

ŽIVĚ: GP Kanady v krasobruslení. Taschlerovi předvedli pátý nejlepší rytmický tanec

Po Americké brusli pokračuje krasobruslařská Grand Prix Kanadskou bruslí. Na programu byly nejprve rytmické tance, ve kterých obsadili Natálie a Filip Taschlerovi páté místo. Na páté vítězství na Kanadské brusli za sebou útočí domácí pár Piper Gillesová a Paul Poirier. Přímý přenos dalších závodů sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 22:35.

Sourozenci Taschlerovi, kteří jsou aktuálně jedničkami českého krasobruslení, v rytmickém tanci doplatili na zaváhání při twizzlech. Sice neudělali výraznou chybu, ale byla v jejich provedení vidět nejistota a technický panel je ohodnotil jen na druhou ze čtyř úrovní. Kvůli tomu známkou 74,97 bodu zaostali o třináct setin za svým sezonním maximem z Nebelhorn Trophy.

"S rytmickým tancem jsme moc spokojeni, trochu nám utekly twizzly, ale jinak jsme si to moc užili," uvedla Taschlerová. Na vylepšení pozice mohou Taschlerovi zaútočit v nedělním volném tanci, od medaile je dělí necelé dva body.

Roli favoritů před domácím publikem v Halifaxu potvrdili úřadující vicemistři světa Gillesová a Poirier. Za rytmický tanec dostali 86,44 bodu a vypracovali si více než devítibodový náskok před dalším kanadským párem Marjorie Lajoieová a Zachary Lagha.

Kanadská brusle, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Halifaxu:

Taneční páry – po rytmickém tanci: 1. Gillesová, Poirier 86,44, 2. Lajoieová, Lagha (všichni Kan.) 77,34, 3. Loparevová, Brissaud (Fr.) 76,76, ...5. Taschlerová, Taschler (ČR) 74,97.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články