Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sportovní dvojice Žuková, Bidař nebude závodit na MS ve Francii. Za vše může zranění

Sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař se nezúčastní mistrovství světa v krasobruslení, které se uskuteční příští týden ve francouzském Montpellier. Partnerka nedoléčila zranění kotníku, které si přivodila těsně před krátkým programem na únorových olympijských hrách v Pekingu.

Jelizaveta Žuková a Martin Bidař
zdroj: Reuters

"Letos se bohužel nezúčastníme blížícího se MS. Nejsme ještě na 100 procent uzdraveni po OH. Všem moc děkujeme za podporu a pochopení," uvedl Bidař.

"Všichni jsme věděli, že od olympiády zranění přetrvává, a doufali jsme, že se to dá do pořádku tak, aby mohli Martin s Lízou trénovat a odletět na mistrovství světa. Tým fyzioterapeutů a lékařů dělal, co mohl, ale zranění se nepodařilo doposud doléčit," uvedl předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek.

Před Žukovou a Bidařem se přitom otevírala šance na dobré umístění, protože na MS nesmějí závodit silné ruské dvojice a tradičně tam bývá po olympiádě prořídlá konkurence. "Pro sportovní dvojici to mohl být ideální vstup do nového olympijského cyklu s ohledem na to, že je letos šampionát po olympiádě a některé páry se rozhodly právě po Pekingu skončit. Bohužel zranění přetrvává, ale budeme věřit, že bude vše brzy v pořádku," dodal předseda.

Česko nakonec neobsadí ani kategorii mužů. Dlouholetý lídr českého týmu Michal Březina se podle všeho na olympiádě rozloučil s kariérou a původně plánovaný náhradník Georgii Reshtenko odcestuje na světový šampionát juniorů. Na seniorském MS tak budou české barvy reprezentovat jen Eliška Březinová a taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články