Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Sourozenci Taschlerovi skončili v rytmických tancích čtvrtí a útočí na své maximum na Grand Prix

Sourozenci Natálie a Filip Taschlerovi zaznamenali na Americké brusli v Texasu v rytmických tancích čtvrté místo, čímž útočí na svůj nejlepší výsledek v seriálu Grand Prix. Svůj debut na Grand Prix zaznamenalo i druhé sourozenecké duo Kateřina a Daniel Mrázkovi, kteří svou premiéru korunovali osmým místem. Soutěži tanečních párů dominovali domácí Madison Chocková a Evan Bates, ve volných jízdách pak triumfovali Němci Annika Hockeová a Robert Kunkel. Belgičanka Loena Hendrickxová kralovala krátkému programu žen, mužská část patřila domácímu Iliu Malininovi. 

Taschlerovi, kteří skončili osmí na posledním mistrovství světa, v Grand Prix startovali poprvé loni a byla z toho dvě pátá místa. Rytmický tanec s hudbou z 80. let, pro nějž si vybrali doprovod zpěvačky Janet Jacksonové, jim sedl. Za energické vystoupení dostali 75,21 bodu, čímž si vyrovnali sezonní maximum ze zářijové Lombardia Trophy. Od stupňů vítězů je před nedělními volnými tanci dělí zhruba dva body.

Úřadující juniorští mistři světa Mrázkovi startovali v seniorské Grand Prix poprvé. Technicky ztratili především v krokových sekvencích, získali 67,95 bodu a průběžně nechali za sebou dva páry. Na soupeře před sebou výrazně ztrácejí.

Roli favoritů potvrdili Chocková a Bates. Za rytmický tanec na písně skupiny Queen získali Američané 84,87 bodu a vedou o více než sedm bodů před Kanaďany Marjorie Lajoieovou a Zacharym Laghou.

Krátký program žen ovládla Belgičanka Loena Hendrickxová. Do své jízdy zakomponovala trojitý flip či dvojitý axel. Jedinou chybkou v její jízdě byl nedorotovaný trojitý lutz, nicméně výsledných 75,92 bodů jí stačilo k prvenství. 

"Dnešní závod jsem si skutečně užila, se svým výkonem jsem spokojená. Ve druhé polovině jsem měla trochu problémy a věděla jsem, že riskuji. Jsem ráda, že to vyšlo," zhodnotila svůj výkon Hendrickxová. 

V mužské části kraloval domácí Ilia Malinin. Osmnáctiletý talent svou jízdu proložil trojitým axelem či sekvencí trojitý lutz do trojitého axelu. Náročné prvky jeho sestavy ohodnotila porota v celkovém součtu 310,47 body, čímž překonal svůj dosavadní osobní rekord. 

"Toto jsem opravdu nečekal, nedokážu slovy popsat, co teď prožívám. Do tréninku jsem vložil opravdu spoustu hodin tvrdé práce, teď se to vyplatilo, jsem skutečně šťastný," dodal.

Americká brusle, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Allenu (USA):

Taneční páry – po rytmickém tanci: 1. Chocková, Bates (USA) 84,87, 2. Lajoieová, Lagha (Kan.) 77,80, 3. Loparevová, Brissaud (Fr.) 77,20, 4. Taschlerová, Taschler 75,21, ...8. Mrázková, Mrázek (všichni ČR) 67,95.

Muži: 1. Malinin (USA) 310,47, 2. Aymoz (Fr.) 279,09, 3. Sato (Jap.) 247,50.

Sportovní dvojice: 1. Hockeová, Kunkel (Něm.) 184,23, 2. Pereiraová, Michaud (Kan.) 182,59, 3. Liuová, Nagy (USA) 177,66.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články