Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

První japonský krasobruslař, který získal medaili na OH, po čtyřech letech znovu závodil

Krasobruslařský mistr světa z roku 2010 a bronzový olympijský medailista z Her ve Vancouveru v témže roce Daisuke Takahaši po čtyřech letech znovu závodil. Při prvním startu po svém comebacku, který ohlásil v červenci, skončil dvaatřicetiletý Japonec třetí v regionální soutěži na západě země.

Takahaši ukončil kariéru na podzim roku 2014, protože mu po olympijských hrách v Soči scházela motivace. Po loňském národním šampionátu ale začal uvažovat o tom, že by se na soutěžní led vrátil. V létě to oficiálně ohlásil a nyní se postavil na start soutěže, která pro něj byla prvním krokem k postupu na prosincové mistrovství Japonska.

Po krátkém programu se ziskem 77,28 bodu dostal do vedení. "Byl jsem opravdu nervózní, ale jsem rád, že jsem dokončil program bez větších chyb," řekl japonské agentuře Kjódó. Úplně spokojený ale nebyl, ztratil body za jednu z piruet a nedotočenou trojitou kombinaci. "Byl jsem schopen předvést jen 50 procent toho, co dělám v tréninku. Nedokázal jsem bruslit tak jako obvykle," posteskl si.

Takahaši má blíž k japonskému mistrovství

A volná jízda mu přinesla další zklamání. Mimo jiné kvůli pádu při pokusu o trojitý axel klesl na třetí místo. "Nešly mi nohy. Možná proto, že jsem neměl dost času na přípravu," komentoval svůj výkon Takahaši, který chce postupem času zařazovat i čtverné skoky.

Vyhrál dvacetiletý Kazuki Tomono, jenž skončil pátý na letošním mistrovství světa. I Takahaši se kvalifikoval na listopadové mistrovství západního Japonska, které bude kvalifikací pro národní šampionát.

Takahaši byl prvním japonským krasobruslařem, který získal medaili na olympijských hrách. Na ZOH 2014 v Soči byl šestý při triumfu jiného Japonce Juzurua Hanjua, který ovládl i letošní olympiádu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články