Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Malinin vyhrál Americkou brusli ve velkém stylu po čtverném axelu

Americký krasobruslař Ilja Malinin na domácí Grand Prix předvedl, jak se ze čtvrté příčky útočí na medaili. Podruhé v kariéře, a tentokrát bezchybně, skočil v soutěži čtverného axela. Náročný skok se čtyřmi a půl rotacemi ho vynesl až ke zlatu, v sedmnácti letech je nejmladším šampionem Americké brusle v historii.

Ilia Malinin
zdroj: Twitter ISU Figure Skating
Je nám líto, video expirovalo.
Malininovi další čtverný axel vynesl triumf na Americké brusli

Krátký program mu tak úplně nevyšel a před volnými jízdami americký talent ztrácel bezmála devět bodů na vedoucího Japonce Kaoa Miuru. Ve volných jízdách ale Malinin vytáhl svůj trumf – čtverný axel, skok s obraty o 1620 stupňů, který ještě kromě něj nikdo v závodě úspěšně neskočil. Malininovi se to podařilo poprvé v září.

Sedmnáctiletý krasobruslař pak přidal další čtyři čtverné skoky a spadl na trojitém salchowu. I tak ho ale více než 194 bodů za volný program vypálilo k vítězství. Druhý skončil Miura, třetí příčku zapsal korejský závodník Cha Jun-hwan.

Ve sportovních dvojicích uhájili vedení z krátkých jízd domácí úřadující mistři světa Alexa Knierimová a Brandon Frazier. Za absence ruské světové špičky, která se závodu nesměla zúčastnit, se stali prvními americkými vítězi domácí Grand Prix od roku 2006.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články