Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Chana předčil ve finále GP krasobruslařů mladý Japonec Hanju

Fukuoka (Japonsko) - Japonský krasobruslař Juzuru Hanju vyhrál den před devatenáctými narozeninami finálový závod seriálu Grand Prix. V domácím prostředí ve Fukuoce mu k tomu pomohl i nový světový rekord v krátkém programu, který ve čtvrtek posunul na 99,84 bodu. Trojnásobný mistr světa Patrick Chan z Kanady skončil s odstupem více než třinácti bodů druhý.

Třetí místo obsadil další domácí krasobruslař Nobunari Oda, který přitom do finále zasáhl až jako náhradník za zraněného krajana a obhájce loňského prvenství Daisukeho Takahašiho.

Hanju v krátkém programu zvládl úvodní čtverný toeloop i všechny následující trojité skoky. Dosavadní světový rekord 98,52, který Chan vytvořil v polovině listopadu v Paříži, překonal o 1,32 bodu.

Hanju vyhrál finále GP poprvé, loni byl v Soči druhý. Favorizovaný Chan, který zvítězil v letech 2011 a 2012, doplatil na nevydařený krátký program, v němž po chybách při trojitém axelu a lutzu nabral více než dvanáctibodovou ztrátu. Japonský soupeř ho porazil i v dnešních volných jízdách.

Výsledky finále Grand Prix v krasobruslení

Muži: 1. Hanju (Jap.) 293,25 b. (v krátkém programu 99,84 - světový rekord), 2. Chan (Kan.) 280,08, 3. Oda (Jap.) 255,96.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články