Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Březinová je v Kanadě po krátkém programu jedenáctá, Žuková s Bidařem šestí

Začala krasobruslařská Grand Prix Kanady. Eliška Březinová v krátkém programu skončila na jedenáctém místě. Sportovní dvojice Martin Bidař a Jelizaveta Žuková jsou před volnými jízdami na průběžném šestém místě.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Krátký program Jelizavety Žukové a Martina Bidaře na Kanadské brusli

Česká krasobruslařka dostala od rozhodčích 55,14 bodu a zhruba o 1,5 bodu zaostala za výkonem z minulého týdne na Americké brusli.

Šestadvacetiletá Březinová oproti USA přidala ve městě Mississauga jednu otáčku v úvodní kombinaci a předvedla dva trojité toeloopy, při dopadu po trojitém lutzu si však pomohla rukou na ledě a bez vady nebyl ani dopad po dvojitém axelu. O lepší bodový zisk ji připravily také chyby v piruetách a krocích. Na Americké brusli skončila celkově desátá.

Do sobotních volných jízd půjde z prvního místa domácí Madeline Schizasová, jež se ziskem 67,90 bodu vede těsně před krajankou Gabrielle Dalemanovou a Američankou Avou Marií Zieglerovou.

Soutěž sportovních dvojic ve druhém dílu seriálu Grand Prix vedou vicemistři světa Riku Miuraová a Rjuiči Kihara z Japonska. Bidař se Žukovou jsou šestí z osmi párů.

Krátký program mužů ovládl sedmnáctiletý Japonec Kao Miura, který předčil o více než čtyři body úřadujícího mistra světa krajana Šomu Una. Miura může v Mississauze vylepšit druhé místo z minulého týdne z Americké brusle, kde prohrál jen s domácím Iljou Malininem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články