Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Pět výher a pět porážek. Čeští judisté nepřešli v Německu přes druhé kolo

Čeští judisté na prvním turnaji sezony v německém Düsseldorfu dosáhli pozoruhodné bilance. Pětičlenná sestava v pěti různých váhových kategoriích dosáhla na pět výher a pět porážek. Češi se tak domů balili po druhém kole, což považují spíše za neúspěch. 

David Klammert v souboji
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

V neděli navázali na výsledky svých subtilnějších kolegů Pavla Petříkova, Jakuba Ječmínka a Ivana Petra i David Klammert s Michalem Horákem. Zvláště Klammert litoval, že proti pozdějšímu finalistovi kategorie do devadesáti kilogramů Japonci Sanširu Muraovi mohl překvapit.

Je nám líto, video expirovalo.
Judistům se v Německu nedařilo

"Zezačátku trefil krásný moment, hodil mě tam na wazari, poté jsem ho trochu mlel, myslím, že jsem měl navrch, dokonce dostal trest za pasivitu. Zbývalo ale jen asi 35 sekund, musel jsem se do něj pustit, on mě pak z mé techniky přebral a vyhrál," komentoval průběh utkání.  

Turnaji dominovali Japonci, kteří ovládli devět ze 14 váhových kategorií. Přemožitel Klammerta podlehl ve finále kategorie do 90 kilogramů Mehmedijevovi Mammadalimu z Ázerbájdžánu. Turnaje se zúčastmilo přes 700 judistů z 57 zemí. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články