Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Krpálkův starý známý z Ria Fonseca je mistrem světa

V kategorii do 100 kilogramů na mistrovství světa v judu dominoval Jorge Fonseca, Portugalec, se kterým se na olympijských hrách při své cestě za zlatem pořádně nadřel Lukáš Krpálek. Ve čtvrtek se Japonsko medaile nedočkalo a ani v pátek to nebylo o moc lepší. Šóri Hamadaová vybojovala alespoň stříbro, když ve finále kategorie do 78 kilogramů podlehla Francouzce Madeleine Malongaové. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Portugalec Fonseca vyhrál kategorii do 100 kg

Fonseca zápasil po celý turnaj velmi sebevědomě a ve finále využil své převahy. Rus Nijaz Iljasov dlouho nemohl na aktivní pohyb protivníka najít recept. Naopak Portugalec pěkným nástupem urval wazari a stačilo mu vedení jen zkušeně pohlídat.

Dychtiví domácí fanoušci čekali hodně od své hrdinky Hamadaové. Hřmotná Malongaová byla brzy napomínána za nestandardní úchop, a tak byla mírně opatrnější. Tresty se brzy vyrovnaly. Francouzka skórovala wazari, ale vzápětí se dostala do velmi nepříjemné situace v boji na zemi. Hamadaová se těsně k páčení nedostala. Záhy se Japonka pokusila o útok, jenže na kontratechniku Malongaové nestačila zareagovat.

V sobotu šampionát vrcholí zápasy v nejtěžších kategoriích. V akci bude také Lukáš Krpálek, největší česká naděje na zisk medaile.

Výsledky MS v judu

Muži do 100 kg: 1. Fonseca (Portug.), 2. Iljasov (Rus.), 3. Korrel (Niz.) a Wolf (Jap.).

Ženy do 78 kg: 1. Malongaová (Fr.), 2. Hamadaová (Jap.), 3. Kukaová (Kosovo) a Aguiarová (Braz.)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články