Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krpálek se na chvíli vrátil do supertěžké váhy a ovládl Grand Prix v Linci

Judista Lukáš Krpálek zvítězil na Grand Prix v Linci ve váhové kategorii nad 100 kilogramů. Ve finále si poradil s Němcem Lossenim Konem, který dostal červenou kartu v prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek vyhrál Velkou cenu v Linci

Krpálek se po olympijském zlatu v Tokiu rozhodl vrátit zpět do váhové kategorie do 100 kg, ve které získal také nedávné stříbro na mistrovství světa.

Pro GP v Linci se ale český judista znovu na skok podíval do supertěžké váhy, po nemoci nechtěl riskovat rychlé hubnutí.

V turnaji si Krpálek postupně na ipon poradil se třemi soupeři včetně Slovince Mariniče a Turka Tataroglua. Ve finále s Konem dostal dvě brzká varování, pak byl ale aktivnější.

Němec pod jeho tlakem také nasbíral dvě žluté karty a po minutě prodloužení i červenou, když mimo útok vystoupil ze žluté zóny.

Dvojnásobný olympijský vítěz a mistr světa si tak připsal čtvrtý triumf v kariéře na turnaji kategorie Grand Pix a první od roku 2018, kdy vyhrál v Cancúnu.

O druhý nejlepší český výsledek v Linci se postarala Renata Zachová, jež byla ve váze do 63 kg s bilancí dvou výher a dvou proher sedmá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články