Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Krpálek odstartoval sezonu sedmým místem v Záhřebu

Dvojnásobný olympijský vítěz a mistr světa v judu Lukáš Krpálek se při svém letošním prvním startu na Grand Prix umístil na sedmém místě. V Záhřebu vypadl ve čtvrtfinále, neprošel ani přes opravy.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek se po půlroční pauze představil sedmým místem v Záhřebu

Ve váze nad 100 kilogramů po volném losu v prvním kole zdolal Itala Lorenza Agro Sylvaina a pak i Slováka Mariuse Fízeľa. Ve čtvrtfinále prohrál s bývalým juniorským mistrem světa Gelou Zaaliašvilim z Gruzie a v opravách ho pak zastavil Fin Martti Puumalainen.

Nejlepší český sportovec loňského roku po triumfu v Tokiu, kde před rokem navázal na zlato z Ria de Janeiro, absolvoval jen v prosinci mistrovství Evropy klubů. V Záhřebu začal Krpálek sbírat první body do kvalifikace pro olympijské hry 2024 v Paříži.

"Pauza byla velmi důležitá, protože teď mě čekají dva roky závodění, dva roky příprav, běží nám olympijská kvalifikace a já si chtěl co nejvíce od závodů odpočinout," řekl České televizi Krpálek, jenž bude ladit formu na říjnový světový šampionát v Uzbekistánu. "Bude to obrovská motivace. Věřím tomu, že mistrovství světa bude vypadat trošičku jinak," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články