Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prague Lions ztratili nadějně rozjetý závod. V Římě dominanci potvrdili jezdci Valkenswaardu

Druhý letošní mítink Global Champions League v Římě patřil jezdcům Valkenswaardu United, kteří zajeli perfektní finálové kolo. Prague Lions po první příčce v úvodním kole na kolbišti závod uzavírali a doufali v premiérové stupně vítězů v sezoně. Nakonec ale sestava bez Anny Kellnerové vyskákala pouze páté místo. 

Edwina Topsová-Alexanderová v Římě
zdroj: ČTK/PA autor: Domenico Cippitelli

Jen dva týmy zajely první kolo čistě, Prague Lions a překvapivě také poslední tým celkového hodnocení soutěže Cascais Charms. Vůbec se naopak nevedlo London Knights, které následně ve finále kompletně pohřbila Emily Moffitová.

Pražští "lvi" pro finále svou osvědčenou sestavu neměnili. Jur Vrieling na hnědákovi Fiumicino Van De Kalevallei do závodu ale nevstoupil dobře a Sergiu Alvarezovi Moyovi s Alamem předával s osmi trestnými body, což stále stačilo na stupně vítězů. Moya nicméně rovněž pokazil a medailové pozice přenechal jezdcům Scandinavian Vikings a New York Empire. Lvi obsadili se třemi chybami páté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Prague Lions ve 2. kole v Římě přišli o šanci na triumf i stupně vítězů

Cascais Charms už ve finále skvělý čtvrteční výkon nenapodobili, Jodie Hallová McAteerová ve své jízdě shodila tři překážky a její souputník Roger Yves Bost v divoké jízdě přidal dalších osm trestných bodů.

Za nejlepší tým letošního ročníku Valkenswaard United na římském kolbišti už tradičně skákali Peder Fredricson a Edwina Topsová-Alexanderová. Fredricson na neokovaném koni All In zajel nejen čistě, ale také rychle a z prvního místa postoupil do večerní Grand Prix. Jeho kolegyně, která aktuálně vede individuální hodnocení jezdců v seriálu, Švéda svižně napodobila.

"Je to vždy náročné tyhle závody skákat čistě, ale dnes jsme byli ve formě," pochvaloval si Fredricson. "Jsme zpátky ve hře," okomentovala šance Valkenswaardu na celkový triumf Topsová-Alexandrová.

Valkenswaardu se znovu podařilo vyhrát a celek navýšil svůj tenčící se náskok na Shanghai Swans. Tým má jako první jistotu, že se nominoval do semifinále Super Cupu, ten uzavře sezonu 18. až 21. listopadu v Praze. Předtím čeká jezdce ještě dvoutýdenní zastávka ve slovenském Šamorínu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články