Opatrný se Zandirem slavili po bezchybném finále triumf ve Zduchovicích

Zduchovice – Zcela neobvyklý průběh měla Velká cena Zduchovic Českého skokového poháru. Aleš Opatrný se Zandirem ji vyhrál, přestože v základním kole byl až desátý a měl na začátku finále čtyři body ztrátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Opatrný se Zandirem vyhráli ve Zduchovicích

Opatrný se Zandirem shodil v základním kole jednu překážku, a kdyby jel o necelou sekundu pomaleji, ani by s tímto koněm ve finále nebyl. Navíc ve druhé části soutěže bylo celkem šest dvojic se čtyřbodovým náskokem. Ale finále bylo nad síly všech - jen Zandiro ho projel čistě a porazil i druhého Jana Studničku s Datasys Artanim.

"Zandiro je nevyzpytatelný. Umí zaskákat skvěle a pak má kolbiště, kam přijde a strašně kouká," uvedl vítězný Aleš Opatrný.

Opatrný má napilno

Přední český jezdec nyní chystá Fakira na Světové jezdecké hry do Normandie, Zandira a Acovara chce vzít už v týdnu na mezinárodní závody CSIO v Bratislavě. A když s Acovarem ve středočeských Zduchovicích shodil jednu překážku ve finále a obsadil tak v závodech první a třetí místo, byl opravdu spokojený. "Možná díky tomu mi ubyde třeba jedna chyba v Bratislavě," podotkl Opatrný.

Jak z Velké ceny Zduchovic, tak posléze i z CSIO v Bratislavě přinese jezdeckým příznivcům záznamy ČT sport.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články