Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zvyk jsou chrániče. Útočník Mertl bude opět hrát za Záhřeb

Záhřeb - Útočník Tomáš Mertl bude stejně jako v minulém ročníku působit v Kontinentální lize v dresu chorvatského Medveščaku Záhřeb. Třicetiletý českobudějovický odchovanec dohrál uplynulou sezonu v Hradci Králové, protože Záhřeb už neměl šanci na účast v play-off, a nyní se dohodl s Medveščakem na pokračování angažmá.

Tomáš Mertl
zdroj: ČTK

"Jsme rádi, že se Tomáš vrací do týmu. Těší nás, že se mu u nás líbí a rozhodl se vrátit. V minulé sezoně měl důležitou roli a nemáme pochyby, že tu bude opět oporou," řekl klubovému serveru sportovní manažer Medveščaku Aaron Fox.

Mertl si při svém prvním zahraničním angažmá v kariéře připsal v KHL v 55 zápasech 32 bodů za 11 branek a 21 asistencí. Byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za krajanem Radkem Smoleňákem, který Mertla předstihl až po jeho odchodu do Mountfieldu. "Přináší do zápasů hodně energie a jeho přínos je viditelný na obou stranách hřiště," ocenil Fox Mertlovu všestrannost.

V Medveščaku zůstal z Čechů Mertl sám

V dresu Hradce Králové zaznamenal Mertl ve zbytku sezony ve 14 duelech včetně play-off devět bodů za čtyři branky a pět přihrávek. Celkem má v české extralize na kontě z 527 utkání 186 bodů (89+97). V dresu české reprezentace si připsal dva starty.

V minulé sezoně působil v Záhřebu s dvěma českými spoluhráči  Smoleňákem a Markem Kvapilem, s kterými nastupoval i v jedné formaci. Aktuálně je v Medveščaku jediným Čechem. Smoleňák bude hrát KHL ve Slovanu Bratislava. Kvapil odešel už v polovině prosince do Nižněkamsku a po sezoně se stal posilou Komety Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články