Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Zlín si poradil s Litvínovem, Berani vyhráli potřetí za sebou

Zlín poprvé v sezoně vyhrál třikrát za sebou, Berani porazili ve 23. kole Litvínov 3:1. Domácí utkání rozhodli dvěma góly ve třetí třetině, proti Severočechům uspěli po třech nezdarech.

Utkání Zlín - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Tři body ale bereme se štěstím. Litvínov nás dnes přehrával, měl více vyložených šancí. Děkujeme Marku Čiliakovi, pochytal toho hrozně moc," řekl trenér domácích Martin Hamrlík.

V úvodu ohrozili brankáře Čiliaka hostující Jarůšek a Mahbod, gólově se však prosadit nedokázali.

Už po osmi minutách skončil zápas pro navrátilce do zlínské sestavy Žižku. Domácího kapitána trefil puk z hole Kudly tak nešťastně, že musel hřiště opustit na nosítkách.

"Bylo to hrozné, strašná smůla. Zrovna nastoupil po dlouhé pauze, kdy byl zraněný. Nevím ještě, co má, jak to bude vážné. Doufám, že se brzy uzdraví," přál si útočník domácích Štěpán Fryšara.

Skóre otevřel ranou od modré čáry v 10. minutě zadák Beranů Ferenc. Hosté mohli záhy vyrovnat, Hübla ale vychytal Čiliak a Lukeš orazítkoval tyč. Gól přišel až po Jánošíkově nahození od mantinelu a Mikúšově teči.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Litvínov

Druhou třetinu odstartovala přesilovka Litvínova. Největší šance se v ní paradoxně naskytla Zlínu, Ondráček ovšem zamířil nad břevno.

Nedorozumění Januse s Douderou málem potrestal Šlahař, na druhé straně nepřekonal Čiliaka osamocený Jarůšek.

Přesnou litvínovskou kombinaci se pokoušel využít Hübl, z levé strany však neuspěl. Nerozhodný stav nezměnil ani Köhler, na klečícího Januse dotíral u bližší tyče marně.

Ještě před druhou přestávkou způsobil závar u domácí branky tvrdý pokus Ščotky, zlínská obrana v čele s Čiliakem nakonec veškeré nebezpečí zažehnala.

Velkou příležitost připravil Mahbod Jarůškovi, jenž z prostoru mezi kruhy neprostřelil domácího gólmana. O gesto fair play se poté postaral Fořt, který v polovině třetí části odvolal faul na svou osobu.

Když poté nevyužil svou šanci Petružálek, udeřili domácí. V 56. minutě je posunul do vedení pohotovou dorážkou Fryšara. "Přemýšlel jsem, že to vystřelím nahoru a doprava. Naštěstí mi to vyšlo, takže jsem spokojený," radoval se Fryšara.

Vítězství Zlína poté trefou do prázdné branky pojistil Fořt. "V zápase jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme ale neproměnili vyložené šance, které jsme si vytvořili. Kvůli tomu jsme utkání nedotáhli do vítězného konce," litoval trenér hostů Jindřich Kotrla.

Berani Zlín - HC Litvínov 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Ferenc (Köhler, Claireaux), 56. Fryšara, 59. Fořt (Köhler) - 12. J. Mikúš (Jánošík, Trávníček). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4398.

Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, D. Nosek, Gazda, Buchta, Žižka, M. Novotný - Fořt, Claireaux, Köhler - Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, Fryšara, Dufek. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.

Litvínov: Janus - Jánošík, L. Doudera, Kudla, Ščotka, Baránek, T. Pavelka - J. Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, Helt, Gerhát - Kašpar, J. Mikúš, Trávníček, od 28. navíc Zygmunt. Trenéři: Skuhrovec, Kotrla a J. Beránek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články