Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zlín se zlepšil, na Třinec to však opět nestačilo

Třinec - Třinečtí hokejisté porazili ve druhém utkání semifinále play off Zlín 5:2. Strůjcem druhé výhry Ocelářů v sérii byl zkušený kapitán Radek Bonk, který nepříznivě se vyvíjející duel v prostřední části ze stavu 1:2 zvrátil dvěma góly a soupeř už nenašel odpověď. Třetí zápas se bude hrát ve Zlíně v neděli od 16:10, utkání odvysílá program ČT sport a náš web.

Luboš Horčička
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

I s ohledem na dodatečný trest pro Zámorského Zlín do druhého utkání vyrukoval hned s kvartetem nových mužů Horčičkou, Tesaříkem, Matějíčkem a Sedláčkem, ale výrazně k lepšímu se změnil především jeho herní projev. Domácí zaskočil velkou aktivitou a forčekinkem. A i čekání na gólovou odměnu bylo kraťoučké: už ve 26. sekundě Čajánek nabil přihrávkou ze středu Honejskovi, který z pravého křídla zavěsil pod břevno. Ševce vedoucí gól ještě víc vybudil a v úvodní desetiminutovce měli zřetelně více ze hry.

S produktivitou už to ale tak slavné nebylo. Hrubec kryl Melenovskému dvě dorážky zblízka, Holík byl sám mezi kruhy, ale branku netrefil. Domácí se z tlaku vymanili až po deseti minutách a zásluhou ojedinělé akce Poláka mohli i srovnat, ale Horčička jeho nájezd zneškodnil. Ke konci první části už růžky vystrkoval i Třinec, Horčička však v 18. minutě předvedl bravurní skok, kterým chytil stoprocentní šanci Krejčího. Druhá třetina mohla začít jako přes kopírák, ale Honejsek už po několika vteřinách spálil sólo na Hrubce.


Hosté prohospodařili půlminutovou přesilovku pět na tři a vzápětí za to pykali. Adamský stál na správném místě a vyraženou střelu Polanského od levého mantinelu z voleje umístil do sítě. Třinec jakoby polil živou vodou. Domácí hra znovu dostala náboj a šťávu, v přemíře snahy se však v přesilovce zapomněli vpředu, Köhler si před Hrubcem výborně pokryl odražený puk a z otočky vrátil vedení Zlínu. Hosté ale soupeři přestávali stíhat v bruslení a stejně jako v prvním klání dělali fauly.

Třinec sice nevyužil minutovou hru pět na tři, ale těsně poté Bonk nahodil puk před bránu a Matějíček si ho srazil do vlastní brány. Výborně hrající Bonk pak parádním sólem znehybnil zlínskou obranu i gólmana Horčičku a poslal Třinec poprvé v zápase do vedení. Domácí v závěru vsadili vše na bezchybnou defenzivu. Přečkali jedno dvouminutové oslabení a pět minut před koncem definitivně rozhodli čtvrtým gólem Trončinského. Tečku za zápasem pak v přečíslení udělal Hrňa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Zlín

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 5:2 (0:1, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Adamský (Polanský, Orsava), 35. Bonk (Trončinský, Martin Růžička), 39. Bonk (Hrňa, Galvas), 55. Trončinský (Polanský), 57. Hrňa (Rákos, Peterek) - 1. Honejsek (Čajánek), 30. Köhler (Leška). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:5, navíc Honejsek a Ondráček 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4868. Stav série: 2:0.

Třinec: Hrubec - D. Nosek, Galvas, Zíb, Linhart, Trončinský, Krejčí, od 22. navíc Matyáš - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Rákos, Matuš - Peterek, Hrňa - od 22. navíc Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Zlín: Horčička - Matějíček, Řezníček, Marušák, Kotvan, Tesařík, Urbanec, od 30. navíc Horák - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Melenovský, Čech - Ondráček, Holík, Sedláček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurik a Hrazdíra.

Václav Varaďa (Třinec): "Nezačali jsme dobře, byli jsme horším týmem v první třetině. Můžeme být rádi, že to bylo jen 0:1. První třetinu jsme přežili. Od druhé třetiny to bylo takové tahání se, bylo to nervózní a my jsme byli schopni dát vyrovnávací gól. Pak se naše hra zvedla, jenže sehráli jsme lajdáckou přesilovku, kdy jsme nechali soupeře skórovat na 1:2. Přesto jsme pak ale měli více ze hry a dokázali jsme to otočit. V třetí třetině už jsme měli lepší pohyb."

Rostislav Vlach (Zlín): "Měli jsme více ze hry a hlavně první třetina byla z naší strany velmi dobrá. Měli jsme dost šancí a měli jsme ji vyhrát víc než 1:0. Bohužel to tam nepadlo. V prostřední části jsme bohužel opět doplatili na nedisciplinovanost, Köhler se nechal vyloučit za zbytečnou hrubost. V třetí části nám chyběl krůček a možná trochu štěstí, abychom to vyrovnali."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články