Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín promrhal dvoubrankový náskok, Zábranský dvě sekundy před koncem rozhodl o výhře Varů

V utkání vedli 2:0 a 4:2, přesto hokejisté Zlína znovu odjížděli z ledu se svěšenými hlavami. O výhře Karlových Varů 5:4 rozhodl dvě sekundy před koncem v přesilovce Libor Zábranský. Berani prohráli pošesté z posledních sedmi zápasů.

Utkání Zlín - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Je to hodně trpký konec, celý zápas jsme z mého pohledu byli lepší. Škoda, že z toho není aspoň nějaký bod," řekl po zápase útočník Zdeněk Okál, jenž vstřelil dvě branky domácích.

Domácím, na jejichž střídačku se vrátil uzdravený trenér Robert Svoboda, vyšel skvěle vstup do utkání.

Ač se první minuta odehrála v jejich obranném pásmu, dokázali v čase 1:04 hned z první střely překonat Novotného. Na zadní tyč mířil přesně nejproduktivnější hráč Beranů Honejsek.

Srovnat mohl při zbytečném vyloučení Karafiáta Flek, jeho teči chybělo k úspěchu málo. Svou možností pohrdl i Mikúš.

Moment fair play nastal v 8. minutě, rozhodčí se rozhodl vyloučit hostujícího Graňáka za podrážení, zlínský Herman ale uznal, že spadl sám a trest zrušil.

První třetina byla obecně živá, v 16. minutě Moravané vedli už 2:0. V početní výhodě tečoval Noskovu střelu mimo dosah Novotného Okál, dvougólovému manku nezabránila ani trenérská výzva Západočechů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Karlovy Vary

Energetici ale přesto dokázali ztrátu smazat. Ještě před pauzou snížil po pouhých šesti vteřinách přesilovky Šenkeřík, načež herní probuzení hostí potvrdil vyrovnáním ve 23. minutě Vondráček, který po nahrávce Skuhravého mířil do odkryté branky.

Hosté byli v prostřední části lepším týmem, vedení na jejich stranu mohl překlopit Beránek, v samostatném úniku ale mířil jen do lapačky Kašíka.

Na druhé straně selhal před zcela odkrytou brankou Šlahař, gólem neskončila ani nepovedená rozehrávka Novotného.

Zdálo se, že zlomový okamžik přišel na startu třetí třetiny. Při vlastním oslabení se do úniku dostali domácí a Köhler jim povedenou střelou vrátil vedení. Ve 47. minutě si pak při Okálově střele vybral slabší chvilku Novotný a Berani vedli již 4:2.

"Měli jsme občas nějaké výpadky, nehráli jsme celých šedesát minut. Třeba zrovna třetí gól Zlína v oslabení, to byla moje chyba, tam se začal zápas zase obracet v jejich prospěch. Ale ukázali jsme týmového ducha a zvládli jsme se vrátit do zápasu," radoval se po utkání obránce Západočechů Petr Šenkeřík.

Karlovy Vary ale znovu dokázaly dohnat dvougólovou ztrátu. Nejdříve překonal Kašíka Lauko, jehož gól rozhodčí potvrdili i po trenérské výzvě domácích.

Za dvě minuty svou druhou trefou v zápase srovnal zblízka Šenkeřík. A když domácí nevyužili dlouhou hru pět na tři, přišel trest.

V čase 59:58 vystřelil tři body hostům v přesilové hře Zábranský, jenž tak potrestal předešlé špatné střídání Zlína. Berani tak stále čekají na první tříbodovou výhru v domácím prostředí.

"Co k tomu říct? Myslím si, že jsme hráli přesně tak, jak jsme si řekli. Jak jsme si představovali. Podařil se nám vstup do utkání, rychle jsme vedli. Bohužel, hraje se až do konce a soupeř dokázal duel neuvěřitelně zvrátit. Moc nás to mrzí, nějaký bod jsme potřebovali pro povzbuzení. Nicméně musím říct, že i přes prohru, takto si představuju, aby tým hrál, bojoval a snažil se. Pak se dá pomýšlet na nějaký dobrý výsledek," řekl kouč domácích Robert Svoboda.

Berani Zlín - Energie Karlovy Vary 4:5 (2:1, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 2. Honejsek (Šlahař), 16. Okál (D. Nosek, Honejsek), 43. Köhler (Herman), 47. Okál (Šlahař, Honejsek) - 18. Šenkeřík (Flek, Černoch), 23. Vondráček (Skuhravý, Redlich), 50. Lauko (Flek), 52. Šenkeřík (Flek, D. Kaše), 60. Zábranský (Skuhravý). Rozhodčí: Pražák, Roman Svoboda - Gerát, Pešek. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0.

Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Suhrada, Gazda, Řezníček, Dluhoš - Karafiát, Herman, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Václavek, P. Sedláček, Kubiš - Ondráček, Hejcman, Poletín. Trenér: Robert Svoboda.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Rohan, Plutnar, Graňák, Zábranský, Pulpán, Weinhold - Flek, D. Kaše, Hladonik - Lauko, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články