Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Zlín přišel o Freibergse i Claireauxe, stavět chce na odchovancích

Do přípravy na novou sezonu nastoupili tento týden hokejisté Zlína. Účastník nedokončeného předkola play-off se v příštím ročníku bude muset obejít bez dvou nejlepších cizinců. Do Komety zamířil nejproduktivnější obránce, Lotyš Freibergs. I kolem Francouze Claireauxe, který se na východní Moravě rozhodl nepokračovat, krouží nejen extraligové týmy.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlín začal přípravu bez dvou nejlepších cizinců

Tento fakt je ale ve Zlíně vnímán v klidu, s nadhledem. Klub bude nadále, vlastně jako vždy, stavět na ose svých odchovanců, z mixu zkušených a mladých.

"To, čemu věříme, je pro nás patriotismus toho týmu. A věříme, že se ještě třeba naskytne možnost doplnit to o nějakého dobrého hráče, který se třeba ještě ukáže v té přípravě na ledě," říká trenér Zlína Robert Svoboda.

Do své jedenadvacáté extraligové sezony vstoupí čtyřicátník Tomáš Žižka, který má individuální přípravu. Novou smlouvu ve svém rodném městě uzavřel i vloni nejproduktivnější hráč Antonín Honejsek.

"K tomu pomohlo i to, že se nám narodil kluk. Pořád mám chuť tady ve Zlíně něco dokázat. Myslím si, že ty ročníky, co jsme spolu vyrůstali, mají v sobě takového vítězného ducha. Věřím, že ještě uděláme úspěch,“ říká Honejsek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články