Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Finové nedokázali překonat Sorokina. Sborná si připsala první výhru za tři body

Rusové zakončili domácí Channel One Cup vítězstvím nad Finskem 2:0 na fotbalovém stadionu v Petrohradu, kde je sledovalo 67 877 diváků. Sborná tak zaznamenala v letošní Euro Hockey Tour první zisk plného počtu bodů. Hlavní hvězdou se stal brankář Sorokin, který pochytal všechny střely Suomi, oba góly vstřelil Slepyšev. Pohár Prvního programu ovládli Švédové.

Utkání Rusko – Finsko
zdroj: Reuters autor: ANTON VAGANOV

Domácí sborné se ideálně vydařil úvod zápasu. Již ve druhé minutě byli Finové potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě a Rusové toho bleskově využili. Skóre otevřel Slepyšev, který ideálně tečoval střelu nejproduktivnějšího hráče KHL Šipačova.

Na další branku museli fanoušci počkat až do samotného závěru. V konci druhé třetiny mohl sice vyrovnat Paajanen, ale trefil jen tyč. Na druhé straně se do slibné šance dostali jmenovci Tkačovové, brankář Tuohimaa byl ale připraven.

Útočník CSKA Moskva Slepyšev se podruhé prosadil až v 59. minutě, kdy vybojoval puk v obranném pásmu a brejk zakončil střelou pod horní tyč. Úřadující mistři světa se snažili duel zdramatizovat při power-play, k další brance měli ale blíže domácí. Finové stejně jako před rokem v utkání na fotbalovém stadionu v Petrohradu nedokázali skórovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko – Finsko

Channel One Cup, součást Euro Hockey Tour - utkání v Petrohradu:

Rusko - Finsko 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávka: 2. Slepyšev (Šipačov), 59. Slepyšev. Rozhodčí: Šír, Pražák (oba ČR) - Judin, Berseňov (oba Rus.). Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 67 877.

Rusko: Sorokin - Vojnov, Něstěrov, Ožiganov, A. Mironov, Marčenko, Ljamkin, Dronov - Kaprizov, Šipačov, Grigorenko - Burdasov, Vladimir A. Tkačov, Kuzmenko - Sošnikov, Jakimov, Vladimir E. Tkačov - Ketov, Karnauchov, Slepyšev - K. Semjonov. Trenér: Alexej Kudašov.

Finsko: Tuohimaa - Niemelä, Koivisto, Kemiläinen, Lindbohm, Pokka, Melart, Eronen, Friman, Seppälä - Puljujärvi, M. Aaltonen, Julius Nättinen - Peltola, Lammikko, Savinainen - Karjalainen, Björninen, Ikonen - Suomi, Paajanen, Sallinen - Puustinen. Trenér: Jukka Jalonen.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články