Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokejista sezony Tipsport Extraligy v ledním hokeji 2023/2024

Židlický debutoval v New Jersey, jeho tým ale prohrál s Tampou

New York - Branka českého útočníka Petra Sýkory hokejistům New Jersey k vítězství nad Tampou Bay nepomohla. Devils, v jejichž dresu poprvé po pátečním příchodu z Minnesoty nastoupil obránce Marek Židlický, prohráli 3:4. Židlický odehrál téměř 20 minut a byl na ledě u dvou inkasovaných branek a jednoho vstřeleného gólu v přesilové hře.

Marek Židlický
zdroj: AP autor: Mel Evans

Tampa si vítězstvím na ledě New Jersey spravila náladu po debaklu 1:8 s Pittsburghem a po dvou zápasech se dočkala výhry. Zároveň znovu snížila ztrátu na osmý Winnipeg na šest bodů. Největší podíl na úspěchu Lightning měl Martin St. Louis, který zaznamenal hattrick a přidal jednu přihrávku.

"Říkali jsme si po tom utkání v Pittsburghu, že to přece ještě nevzdáme a pokusíme se zabojovat. Nikdy nevíte, co se může stát, šance na play-off pořád žije," uvedl St. Louis, jenž má na kontě 22 gólů a v deváté sezoně za sebou překonal hranici dvaceti branek.

New Jersey - Tampa Bay 3:4 (1:0, 0:2, 2:2)

Branky: 13. Ponikarovskij, 43. SÝKORA, 58. Parise (ELIÁŠ) - 27., 35. a 51. St. Louis, 44. Gilroy. Střely na branku: 22:16. Diváci: 15 981.

Třetí vítězství za sebou vybojoval Pittsburgh, který uspěl v poměru 4:2 proti nejhoršímu týmu ligy Columbusu. Penguins se v utkání trápili a dlouho nemohli překonat Curtise Sanforda. Až v poslední minutě druhé třetiny vyrovnal na 1:1 Jevgenij Malkin a v třetí třetině rozhodli Tučňáci o svém vítězství dalšími třemi góly. Na konečných 2:4 z pohledu Blue Jackets snížil Václav Prospal.

"Říkali jsme si, že musíme zůstat trpěliví a dál se pokoušet střílet na branku. Nakonec se to vyplatilo," uvedl obránce Pittsburghu Kris Letang, jenž v 51. minutě zvýšil v přesilovce na 3:1. Jeho tým vyhrál osmý z posledních deseti zápasů a vyškrábal se už na čtvrté místo Východní konference.

Pittsburgh - Columbus 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)

Branky: 40. Malkin, 46. Dupuis, 51. Letang, 55. Vitale - 30. Nash, 56. PROSPAL. Střely na branku: 40:24. Diváci: 18 602.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články