Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Zámořská NHL se poprvé v historii České republiky hraje v Praze

Praha - V 18 hodin začala v pražské O2 Areně nevšední hokejová událost. Hraje se tam totiž úvodní utkání letošní sezony kanadsko-americké NHL. Do utkání zasáhli čtyři čeští hokejisté - Václav Prospal a Radim Vrbata na straně Tampy a Michal Rozsíval s Petrem Průchou v dresu Jezdců. Bitkař David Kočí se do sestavy Lightning nedostal a bude čekat, zda dostane příležitost alespoň v nedělní odvetě.

Hokejisté Tampa Bay Lightning
zdroj: daylife.com autor: ČT24

Utkání v Praze je výsledkem vynikající diplomacie organizátorů, ale přispěl k němu výrazně i Jaromír Jágr. Ten však již v Rangers nehraje a přesunul se do kontinentální ligy, kde hraje za ruské peníze.

Přes velký zájem diváků nejsou všechna místa v hale zaplněna. Rekord v návštěvnosti tak překonán nebude. Ten totiž stále drží 4 zápasy z mistrovství světa v roce 2004 a sedmé finále minulé sezony mezi Slavií a Karlovými Vary.

Českou hymnu při představení zazpívala Eva Urbanová.

Výsledek:

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 0:0 po první třetině

Rozhodčí: Fraser, Shick - Cvik, Pare.

Sestavy:

Tampa Bay: Smith - Meszároš, Mihálik, Heward, Carle, Niskala, O˙Brien - St. Louis, Lecavalier, Prospal - Arťjuchin, J. Jokinen, Recchi - Vrbata, Stamkos, Malone - Hall, Gratton, Roberts. Trenér Barry Melrose.

New York Rangers: Lundqvist - Rozsíval, Redden, Girardi, Kalinin, Mara, Staal - Drury, Gomez, Näslund - Žerděv, Dubinsky, Dawes - Callahan, Korpikoski, Průcha - Orr, Betts, Voros. Trenér Tom Renney.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články