Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zadina se zbavil spoluhráče z Detroitu Hronka a rozhodl. Těžký zápas, hodnotil

Rozhodující gól utkání Třince s Hradcem Králové měl na svědomí Filip Zadina, který v rozhodující moment dokázal přejít kolem Filipa Hronka. Právě Hronek je přitom jeho spoluhráčem v Detroitu v NHL. Po utkání si pochvaloval hru Třince, který vede tabulku.

Filip Zadina
zdroj: ČT4 autor: Radek Petrášek

"Asi mi po zápase řekne, že jsem měl štěstí nebo tak něco. Prozatím se mi ale vyhýbá. Nevím, kde se mi tu schovává," pousmál se Zadina. "Vzniklo to tak, že Fery (David Musil) dobře udržel modrou lajnu, našel Marciho (Tomáše Marcinka) na prostředku a ten mi dobře předal puk. Viděl jsem, že jeho (Hronkovy) nohy směřovaly na druhou stranu, tak jsem to zkusil zaseknout a vystřelil jsem, co nejrychleji to šlo," popsal akci.

Hronkovi moc do řeči nebylo. "Prohodil mě a dal gól," řekl stručně obránce ke klíčovému momentu zápasu, který Detroit na svém klubovém Twitteru sdílel.

Třinec po Zadinově gólu vedl ve 22. minutě o dvě branky. Hradec snížil v úvodu třetí třetiny z přesilové hry, Hronek před gólem vyhrál vhazování. "Moc nám buly nešlo, tak jsem to zkusil. Jako obránce je ale netrénuju," komentoval netypický moment. "Má velkou lopatu, jenom s ní máchnul a vyhrál buly. Marci ještě myslím u toho zlomil hokejku. Když budeme do budoucna potřebovat, tak je Hroňas dobrým centrem," pousmál se Zadina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Hradec Králové

Oba týmy se střetly podruhé během pěti dnů, pokaždé vyhráli Oceláři. Předchozí porážku 0:3 Hronek těžce rozdýchával. Nelíbil se mu metr rozhodčích (vyloučení 12:9) a také, že uznali úvodní gól, který podle jeho mínění padl z postavení mimo hru. K tomu se už ale nevracel. "Byl to teď nový zápas, chtěli jsme bodovat a nepovedlo se. Je to velké zklamání," dodal.

Zadina uznal, že Hradec Králové ve třetí třetině soupeře zatlačil. Třinec i několikrát za sebou odhodil puk na zakázané uvolnění. "Museli jsme se bránit, ale poučili jsme se z předchozích zápasů (s Pardubicemi a Brnem), kdy jsme dostali ke konci gól. Odmakali jsme to výborně a také Pepa Kořenář chytal excelentně. Velký dík patří jemu. Byl to velice těžký zápas, po fyzické stránce i mentálně. Mají silové obránce, rychlé a nebezpečné útočníky. Jsou to cenné body," řekl.

Hradec Králové v den utkání potvrdil, že Hronek prodloužil s klubem smlouvu do konce roku. "Nevím, kdy se vrátím. Jsem rád, že tady můžu hrát," podotkl Hronek. Také Zadina bude v Třinci pokračovat. "Mám smlouvu a uvidíme, jak to bude. Záleží, jak se rozhodne Detroit. Nějaký malý odpočinek si před přípravným kempem dám. Nejde hrát 25 zápasů a skočit tam do nové sezony," řekl Zadina. Nevyloučil ale, že by se zúčastnil příští reprezentační akce.

Rovněž Zadina si pochvaluje, že má před rozjezdem NHL kde hrát. "Jsem rád, že můžu být tady a hrát v silné extralize. Týmy jsou vyrovnané a věřím, že budu dobře připravený. Pro mě je to velký krok dopředu, že můžu hrát, když ostatní stojí," řekl Zadina. Přiznal, že nebude lehké tým opustit. "Kluky mám moc rád, tým je tu výborný. Nechci, aby to vyznělo špatně, ale můj cíl je hrát v NHL," podotkla šestka předloňského draftu.

Momentálně si užívá pohodu v Třinci, který ve 13 zápasech ztratil jen tři body a je v čele soutěže. "Tým šlape, každý maká na sto procent, gólmani chytají suprově. Musíme pokračovat dál, do každého zápasu jít s pokorou, nechat na ledě 120 procent. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Asi nemůžeme vyhrávat donekonečna, ale budeme chtít bodovou sérii natáhnout, co nejdéle to půjde," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články