Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Yellow Horn zůstává v Česku, vyzkouší si extraligu za Plzeň

Praha - Hokejisty extraligové Plzně posílí kanadský útočník Colton Yellow Horn, který v této sezoně zářil v dresu Znojma v mezinárodní lize EBEL. Osmadvacetiletý hráč výrazně pomohl Orlům k postupu do finále play-off a získal cenu pro nejužitějšího hráče soutěže.

Colton Yellow Horn v dresu Znojma
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

O příchodu Yellow Horna na západ Čech informoval web aktualne.cz s odkazem na zámořský server AMMSA, kde přestup potvrdil v rozhovoru samotný hráč. Následně jeho příchod oznámila Plzeň. "Je to krok dopředu. Česká extraliga je trochu lepší liga (než EBEL) a pro mě je to možnost se dál zlepšovat," uvedl Yellow Horn, který v základní části EBEL nasbíral v 53 zápasech 57 bodů za 28 branek a 29 asistencí.

V 18 duelech play-off přidal osm gólů a 21 finálních přihrávek. Sportovní manažer indiánů Tomáš Vlasák uvedl, že někdejší mládežnický kanadský reprezentant s indiánskými kořeny upoutal pozornost plzeňského vedení již v přípravě před sezonou. "Poté jsme sledovali i několik zápasů EBEL ligy a rozhodli jsme se pro něj. Vyhrál cenu pro nejužitečnějšího hráče a pro Znojmo byl klíčový hráč. Věřím, že to bude hráč, který bude rozdílový. Extraliga je jiná soutěž, ale věřím, že se prosadí a bude platný," uvedl Vlasák.

Nové smlouvy v Plzni podepsali obránce Michal Špaček a útočník Nicholas Johnson, který byl v sezoně druhým nejlepším střelcem týmu. Americký forvard vstřelil ve 37 zápasech 22 branek a v jedenácti duelech play-off přidal další čtyři trefy. "U Nicka Johnsona byla pro nás priorita jej udržet pro další rok. V základní části dal 22 gólů, a to byl měsíc a půl zraněný, pokud by tomu tak nebylo, mohl klidně soutěžit s Dominikem Kubalíkem o titul krále střelců. Pro nás je to důležitý článek sestavy a jsme rádi, že za nás bude hrát i další rok," řekl Vlasák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články