Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vůjtek se stal novým trenérem hokejistů Jaroslavle

Jaroslavl (Rusko) - Vladimír Vůjtek starší se stal novým trenérem hokejistů Jaroslavle, kterou dovedl v letech 2002 a 2003 v ruské nejvyšší soutěži k titulu. V Lokomotivu nahradí odvolaného finského kouče Kaie Suikkanena. Třiašedesátiletý Vůjtek působil naposledy v KHL v Dynamu Moskva, kde loni v dubnu ze zdravotních důvodů skončil. Z ruských klubů trénoval také Kazaň.  "Seběhlo se to strašně rychle. Ve středu jsme měli schůzku, vrátil jsem se domů a už mi volali, abych sedl na letadlo a letěl zpátky. Nenapadlo by mě, že se do Lokomotivu ještě vrátím. Ale mám z toho opravdu velkou radost a těším se na práci," řekl trenér Vůjtek.

Vůjtek bude v současnosti čtvrtým českým koučem působícím v KHL; Miloš Říha vede Atlant Mytišči, Marek Sýkora koučuje Dinamo Minsk a jeho jmenovec Václav Sýkora převzal z původní pozice asistenta jako hlavní kouč Petrohrad. Vedením ambiciózního týmu byl však pověřen pouze dočasně s tím, že rozhodnutí o novém kouči udělá vedení klubu během nadcházející reprezentační přestávky.

V souvislosti s Vůjtkem se v ruských médiích spekulovalo právě o možnosti, že by po Sýkorovi převzal Petrohrad. Na přelomu dubna a května bylo na spadnutí také jeho angažmá v Novosibirsku, s vedením klubu se však nakonec nedohodl na podmínkách angažmá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články