Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vsetín si zesnulého Čechmánka připomene na ledě i během fanouškovského průvodu

Hokejový Vsetín připravuje na středeční zápas se Sokolovem rozloučení s bývalým brankářem Romanem Čechmánkem. Touto cestou se budou moci s Čechmánkem rozloučit také diváci. Potvrdil to jednatel klubu Petr Neumann. Pohřeb klubové legendy proběhne v úzkém rodinném kruhu.

Pietní místo ve Vsetíně
zdroj: Twitter.com / Josef Kvasnička

Zimní stadion Na Lapači je už nyní improvizovaným pietním místem, kde lidé zapalují svíčky. Zápas Vsetína se Sokolovem, který začne v 17:30, bude symbolicky ve 23. minutě přerušen. Právě v dresu domácího týmu Čechmánek s číslem 23 na zádech zářil a pomohl klubu před odchodem do NHL k pěti extraligovým titulům.

V plánu jsou i další akce jako například choreografie či průvod příznivců od fotbalového stadionu k Lapači. "Těch věcí, které připravujeme jako vzpomínku na pana Čechmánka, je více, ale zatím nechci prozrazovat, v jakém rozsahu vše proběhne. Mohu ale potvrdit, že vzpomínku chystáme. Jakmile bude vše připravené, budeme o tom informovat," uvedl Neumann.

Čechmánek prožil velmi úspěšnou hráčskou kariéru. O svých kvalitách přesvědčil i v NHL a medaile sbíral rovněž na mezinárodní scéně. Na turnaji století v Naganu dělal při tažení za olympijským zlatem náhradníka Dominiku Haškovi. Z mistrovství světa měl tituly z let 1996, 1999 a 2000 a také dvě bronzové medaile.

Hráčskou kariéru ukončil v roce 2009, později začal trénovat ve Valašském Meziříčí nebo Hodoníně. Naposledy působil od ledna jako šéftrenér mládeže v Uherském Hradišti. Vedl oba týmy starších žáků a jedno mužstvo mladších žáků.

Čechmánek zemřel v noci na neděli ve věku 52 let. Okolnosti nejsou známy. Měl problémy s rukou, kvůli nimž šel na obstřiky. Předseda uherskohradišťského klubu Miroslav Stavjaňa s ním ještě v sobotu řešil hokejové záležitosti. "Nejel s klukama na zápas, protože mu bylo špatně," uvedl Stavjaňa s tím, že v neděli už Čechmánek na zprávy nereagoval.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články