Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Všechno je jinak. Salák nakonec za Novosibirsk chytat bude

Novosibirsk (Rusko) – Alexander Salák za Novosibirsk chytat nechce. Takové zprávy se v pátek objevily v ruském tisku. Nakonec je ale všechno jinak. Český brankář po výměně z Petrohradu se Sibirem již normálně trénuje a v příštím týdnu by měl za nový klub poprvé nastoupit.

Alexander Salák v dresu Petrohradu
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Shamukov Ruslan

O Salákově novém angažmá v pátek dopoledne informovala ruská média, odpoledne výměnu potvrdili zástupci Sibiru. Původně měl český brankář zamířit do Novosibirsku jako volný hráč, následně bylo oznámeno, že šlo o výměnu za Fina Mikka Koskinena.

Večer však ruské weby uvedly, že účastník olympijských her v Soči odmítl v novém působišti podepsat smlouvu a Sibir musí brankářskou jedničku hledat dál. Klub to nyní popřel.

"Pověsti o tom, že Salák odmítl podepsat smlouvu, neodpovídají realitě. Jak by mohl nepodepsat smlouvu, když byl vyměněn z Petrohradu? Kdyby odmítl nastoupit, přišly by sankce. Převzali jsme smlouvu Saláka, která je zaregistrovaná v KHL. Jen se změní název týmu, což je formalita. Alexander už druhý den trénuje s týmem," uvedl generální manažer Kirill Fastovskij. Přiznal ale, že v souvislosti s příchodem Saláka Sibir řeší určité problémy. "Jsou zde určité otázky životního stylu," řekl Fastovskij.

Skutečnost, že bude za Novosibirsk hrát, potvrdil i samotný hráč. "Žádný problém s podpisem smlouvy nebyl. Jen bylo potřeba vyřešit nějaké papírování," uvedl Salák a ocenil chování zástupců Sibiru. "Pomohli nám s rodinnými problémy, které máme. Jsem rád, že jsem součástí tohoto klubu," dodal účastník posledních dvou světových šampionátů.

V Novosibirsku, který je aktuálně pátý ve Východní konferenci KHL, by měl Salák vytvořit dvojici s Nikitou Bespalovem. Sibir nyní čekají čtyři domácí zápasy za sebou, nejdříve se utká v pondělí 8. prosince s Čeljabinskem. Je pravděpodobné, že do této série už zasáhne i Salák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články